Dit is alles wat je moet weten over de 'Prada bob'

Chique, sleek en elegant: zo stijl je deze haartrend. 

prada bob joey king

Tijdens het Cannes Film Festival eerder dit jaar, debuteerde actrice Joey King haar nieuwe 'Prada bob'. Deze vintage 20s-inspired haarstijl is momenteel helemaal hot. Wij vertellen je alles wat je erover wilt weten!

Wat is een Prada bob?

De term Prada bob is bedacht door celebrity hairstylist Dimitris Giannetos. En laat dat nou net de haarstylist van Joey King zijn! Aan Who What Wear legt hij dan ook precies uit hoe je aan deze bob komt. "De Prada bob is een korte, recht afgesneden bob die begint vanuit een flinke zijscheiding en vlak boven de kaaklijn naar binnen swoopt. Hij is asymmetrisch, maar je wekt de illusie dat 'ie richting de achterkant van de nek wat langer is."

Volgens Giannetos kan deze Prada bob met veel verschillende haartypes gecreëerd worden. "Bij Joey King hebben we haar haar stijl gemaakt zodat het naar binnen valt aan de onderkant."

De Prada bob stylen

Wil jij zelf ook een Prada bob uitproberen? Volgens Giannetos zit de key in hoe je het stylet. Je wil natuurlijk die sleek and polished look krijgen, en daarvoor zijn de juiste tools en producten van groot belang. "Als mensen dit specifieke kapsel willen, moeten ze hun haar laten stijlen met een stijltang, maar dan wel op zo'n manier dat het aan de onderkant net naar binnen toe krult, richting de kin", aldus Giannetos.

Als je heel dun haar hebt, kun je een beetje pomade wax of haarcrème gebruiken om ervoor te zorgen dat je geen springende haartjes krijgt. Bij dik of krullend haar kun je beter gaan voor een niet-harde gel. En wat je haartype ook is, je krijgt de look pas echt perfect in model met een beetje haarlak.

Oorsprong van de Prada bob

Hoewel de Prada bob juist nu helemaal hot en happening is, bestaat dit kapsel natuurlijk al veel langer. De inspiratie voor deze bob komt uit de 1920s 'flapper bob'. Deze klassieke Hollywood-esque look werd oorspronkelijk afgemaakt met een opvallende pony, maar die laten we tegenwoordig in de Prada bob achterwege. De vintage glamour van 20s, maar dan in een hedendaags jasje. We love it!

Beauty
  • Harper's Bazaar, Who What Wear
  • NL Beeld