Kate Winslet verbood regisseur om haar buik te retoucheren: 'Als je dat durft...'

De actrice wil haar ware zelf laten zien in haar films. 

Kate Winslet

Kate Winslet heeft door de jaren heen laten zien dat ze trouw blijft aan zichzelf op het witte doek, maar helaas gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. Zo werd ze tijdens de opnames van haar nieuwste film, Lee, nog door een crewlid geadviseerd om haar 'zwembandjes' te bedekken. Dit voorstel weigerde Winslet echter resoluut.

Body positivity

Dat de actrice body positivity hoog in het vaandel heeft staan, wordt nogmaals duidelijk in het interview dat onlangs verscheen in Harper's Bazaar. Hierin vertelt Kate over het voorval tijdens de opnames van de film Lee: "Er is een scène waarin ik op een bankje zit in een bikini. Iemand van de crew kwam naar me toe en zei: 'Misschien moet je rechter gaan zitten.'" Kate wees het verzoek van deze persoon echter vriendelijk doch resoluut af.

"Ik deed het bewust", legt de actrice uit. Ze vertelt dat ze het niet nodig vindt om 'perfect' op beeld te verschijnen. Integendeel: "Ik ben er trots op, omdat het mijn leven weerspiegelt. Het zou niet in me opkomen om dat te verbergen." En zo is het, Kate!

Buik retoucheren

Om bij het onderwerp te blijven, blikt Kate terug op een situatie die zich voordeed tijdens de opnames van een seksscène voor de miniserie 'Mare of Easttown'. Dat ze er in de serie niet altijd even glamoureus bijliep, was voor Kate geen probleem. Toen regisseur Craig Zobel haar dan ook aanbood om haar buik te retoucheren, wees Kate ook dit aanbod af. "Als je dat durft...", zou ze tegen hem hebben gezegd.

Daarnaast stuurde ze de filmposter twee keer terug omdat ze vond dat deze te veel bewerkt was. "Ik weet hoeveel lijntjes ik bij mijn ogen heb", aldus Kate. "Dat wil ik terugzien." Zo zie je maar weer: het leven in Hollywood gaat niet over rozen.

Personality
  • Harper's Bazaar, RTL Boulevard
  • NL Beeld