Verdrietig nieuws: The Notebook-actrice Gena Rowlands op 94-jarige leeftijd overleden

De Amerikaanse actrice Gena Rowlands, bekend van films als A Woman Under the Influence en Gloria, is overleden. Het Hollywood-icoon, dat al enkele jaren aan de ziekte Alzheimer leed, is woensdagavond gestorven op 94-jarige leeftijd. 

Gena Rowlands

Alzheimer

Amerikaanse media melden dat Gena in bijzijn van familieleden, onder wie haar zoon Nick Cassavetes (65) is overleden. Waaraan de voormalig actrice precies is gestorven, is niet bekend. Wel weten we dat ze al jaren leed aan de ziekte Alzheimer.

Carrière

Al vanaf de jaren '50 was Gena op televisie te zien. Een van haar grootste rollen was die in de romantische film The Notebook (2004). In deze film – die overigens door haar zoon werd geregisseerd – vertelt een oude man (James Garner) zijn dementerende vrouw (Gena) hoe zij elkaar vroeger hebben leren kennen en verliefd werden.

Gena was jarenlang getrouwd met regisseur John Cassavetes, met wie ze drie kinderen kreeg. Hij overleed al in 1989.

Gena in The Notebook | NL Beeld

Twintig jaar The Notebook

The Notebook viert dit jaar zijn twintigste jubileum. De film speelt zich af in de jaren 40 en we volgen de zeventienjarige Allie Hamilton (Rachel McAdams). Allie brengt haar zomer door in Seabrook, waar ze de charmante Noah Calhoun (Ryan Gosling) ontmoet. Noah is meteen verliefd op Allie, terwijl dat nog niet meteen wederzijds is. Hoe meer moeite Noah doet, hoe leuker Allie hem begint te vinden. Samen beleven ze een zomer vol passie en liefde, al lijkt daar een einde aan te komen als Allie verhuisd en Noah zich aanmeldt bij het leger...

De nostalgische film is tegenwoordig op Amazon Prime Video te zien.

Personality
  • Nouveau, RTL Boulevard
  • NL Beeld