Zien: William en Harry onthullen standbeeld van prinses Diana

In de tuin van Kensington Palace pronkt sinds vandaag het bronzen beeld.

Standbeeld prinses Diana

Vandaag zou prinses Diana zestig jaar zijn geworden. Haar zoons prins William en prins Harry eren hun moeder op deze speciale dag op een speciale manier: met een standbeeld in de verzonken tuin van Kensington Palace.

Liefde, kracht en karakter

In de tuin van Kensington Palace in Londen, een van Diana’s favoriete plekken van het paleis, pronkt sinds vandaag een standbeeld van de prinses die in 1997 om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs.

Samen met onder andere Diana's broer Charles Spencer en haar zussen Sarah McCorquodale en Jane Fellowes was er een kleine ceremonie waarbij de broers het standbeeld onthulden. "We gedenken haar liefde, kracht en karakter - eigenschappen die van haar overal ter wereld een bron van inspiratie maakten en die talloze levens ten goede hebben gekeerd", laten ze weten. "Nog elke dag wensen we dat ze nog bij ons was. We hopen dat dit standbeeld voor altijd haar leven en nalatenschap symboliseert."

Kinderen

Bij het bronzen beeld van Diana staan ook drie kinderen. Zij vertegenwoordigen Diana's werk als ambassadeur van humanitaire doelen. Het beeld werd gemaakt door kunstenaar Ian Rank-Broadly.

William en Harry hebben al een tijdje geen contact met elkaar. Ze spraken elkaar kort tijdens de uitvaart van prins Philip, maar daar bleef het ook bij. Voor de verjaardag van hun moeder lijken de broers alle spanningen opzij te hebben gezet, want ze werden pratend en lachend gespot.

Royalty
  • AD, NOS, Telegraaf
  • BrunoPress