Terugblik jaarhoroscoop 2019: Maagd

Omdat het jaar bijna voorbij is, blikken we de komende dagen terug op onze jaarhoroscoop van 2019. Zijn de voorspellingen uitgekomen? Met dit keer de horoscoop van het sterrenbeeld Maagd (24 augustus t/m 22 september).

Terugblik jaarhoroscoop 2019: Maagd

Persoonlijk

Uranus staat in 2019 in het aardeteken Stier. Omdat Maagd ook een aardeteken is, krijg je veel mee van zijn oorspronkelijke en onconventionele inzichten. Je lijkt meer open te staan voor wat nieuw is. Maar wat nog belangrijker is misschien; je begint steeds beter te zien wat de waarde is van vriendschap. Meestal staat werk bij Maagd op de eerste, tweede en derde plaats. Daarna komt familie en dan volgt onderaan de lijst vriendschap. Maagd heeft vaak genoeg aan zichzelf, maar in 2019 kun je zomaar ineens besluiten dat het tijd is om je vriendinnen meer toe te laten. Door meer tijd door te brengen met vriendinnen, maar ook door naar de kwaliteit van je vriendschap te kijken. Wat heb jij je vriendinnen te bieden en hoe kun jij een betere vriendin zijn? Je komt tot verrassende conclusies en je merkt ook dat de kwaliteit van je leven groter wordt als je meer deelt.

Liefde

Het zijn waardevolle jaren in de liefde. Samen met je partner kun je tot een diepe en stille verwondering komen over de schoonheid van jullie verbondenheid. Het hoeft niet meer van de daken geschreeuwd te worden, de tijd van drama en vertoon is voorbij. Jullie hebben aan één woord genoeg om elkaar te begrijpen en dat voelt goed. En als je denkt aan de tijd dat het anders was, verschijnt er een glimlach op je gezicht. Dat is de wijsheid van Neptunus, die jou vanuit het teken Vissen tot inzicht heeft gebracht.

En de single-Maagd? Valt er voor jou ook iets te glimlachen? Er dienen zich absoluut nieuwe kandidaten aan. De kunst is dat je dan niet meteen schakelt van de eerste naar de vierde versnelling, maar dat je de ruimte en de tijd neemt om hem te leren kennen. De grootste valkuil is dat je te snel je verlangens op de ander projecteert, waar hij niet aan kan voldoen. Geduld is een schone zaak.

Familie

Je weet het misschien al lang: rijkdom is geen schatkist met geld, maar een grote en gelukkige familie. Dat besef je in 2019 meer dan eens, als je familie je op allerlei manieren te hulp schiet. Het kan gaan om geld, emotionele steun of simpelweg een middagje helpen schilderen. Het doet je beseffen dat je onzichtbaar verbonden bent met deze unieke en leuke mensen, die een beetje op je lijken en die tegelijk ook zo volkomen anders zijn. Misschien raak je zelfs geïnspireerd om een familiebedrijf te beginnen. Dat kan weleens uitstekend uitpakken, nu Jupiter de geluksfactor is in jouw familiezone. Het enige wat je in de gaten moet houden, is dat je in je enthousiasme de zakelijke aspecten niet uit het oog verliest. Ook met familie is het goed om duidelijke regels te maken en contracten af te sluiten. Zo voorkom je dat de band in mindere tijden onder druk komt te staan door vage afspraken.

Carrière

Vorig jaar had je werk niet echt de prioriteit die het verdient. Het is goed om daar in 2019 verandering in te brengen. Het is tijd om de schouders er weer onder te zetten. Gelukkig vind je dat heerlijk. Als je eenmaal op dreef bent, is het zelfs moeilijk om de workaholic in je te beheersen. Buiten de werkvloer is er ook genoeg gaande in je leven, waardoor je misschien wel voor het eerst in je leven tot de conclusie komt dat je een goede balans hebt bereikt tussen werk en privé. Doordeweeks lekker hard werken en dan een geweldig weekend met vrienden en familie: voor jou voelt het als pure luxe. Er is echter geen enkele reden waarom je dit niet altijd zou kunnen ervaren. Je hoeft alleen maar de perfectionist(e) in je het zwijgen op te leggen en je bent permanent happier. En als bonus blijf je er gezond bij.