Om deze reden zou je elke dag je horoscoop moeten lezen

Altijd handig om te weten wat de sterren voor jou in petto hebben.

daghoroscoop

De een leest elke dag met serieuze intentie haar horoscoop, terwijl weer een ander haar daghoroscoop vooral erg grappig vindt. Toch zit er meer achter astrologie dan je misschien dacht. Al sinds het bestaan van de Grieken en Romeinen zijn we in het Westen bezig met wat de sterren voor ons in petto hebben. Tijd om dat eens uit te zoeken: wat is astrologie precies en waarom biedt het houvast? Let’s go.

Even opfrissen: wat is astrologie ook alweer?

Grote kans dat je vroeger of juist zelfs nu nog weleens de horoscoop van je sterrenbeeld checkt(e). We hebben ongetwijfeld allemaal weleens een horoscoop gelezen en ons op die manier beziggehouden met astrologie. Astrologie is een duidelijke verzamelnaam voor alle verbanden tussen het lot van mensen en alles wat er op de aarde gebeurt in combinatie met de stand van de hemellichamen.

De benaming ‘astrologie’ is heel slim gekozen: ‘astro’ betekent sterren en ‘logie’ betekent logica. Al jaren denkt men dat de zon, de maan en de planten van invloed zijn op wat er hier op aarde gebeurt. Dat is niet heel vreemd: door al die jaren heen zijn er voldoende patronen en gewoontes ontdekt waardoor uiteindelijk astrologie is ontstaan. Je horoscoop is vervolgens ontstaan door de stand van de sterren op het moment van je geboorte. Volgens die stand en de gedachte van astrologie is dit bepalend voor wie je bent en hoe je karakter is.

Waarom we je aanraden je daghoroscoop te lezen

Je horoscoop is dagelijks, wekelijks en jaarlijks te lezen: ook op Elegance besteden we regelmatig aandacht aan een jaarlijkse horoscoop. Je hoeft er natuurlijk niet in te geloven, maar feit is wel dat een horoscoop als een soort basis kan dienen in je dagelijks leven. Hierin lees je meer over je carrière, over je liefdesleven, over je gezondheid en over je persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk worden er bepaalde dingen gezegd die op iedereen kunnen slaan, maar wanneer je er eenmaal een beetje in zit, zul je zien dat veel van de besproken zaken wel kloppen.

Hierbij hoef je er niet eens vanuit te gaan dat iets wel of niet uitkomt – een horoscoop kan er eerder voor zorgen dat je goed voorbereid bent op wat eventueel zou kunnen komen. Op die manier ben je meer mindful bezig met je leven en kun je een stapje terug doen wanneer je merkt dat dat nodig is. Hoe heerlijk is het om je te herkennen in bepaalde kenmerken van jouw sterrenbeeld? En om een soort zekerheid te voelen dat je niet de enige bent met die bepaalde kenmerken? Uiteraard zul je bij andere sterrenbeelden ook eigenschappen vinden die wellicht toepasbaar zijn op je eigen leven, maar ook dat kan gewoon.

Relaxed de toekomst in door sterrenbeeld te checken

Wanneer je je horoscoop en sterrenbeeld checkt, zul je zien dat er ook negatieve eigenschappen zijn waar je je waarschijnlijk in herkent. Een Schorpioen is bijvoorbeeld al gauw jaloers of bezitterig en een Leeuw kan werkelijk overal een drama van maken. Het is goed om bewust te zijn van je minder leuke eigenschappen zodat je weet dat je daar iets aan kunt doen of dat je weet waar het vandaan komt. Een aanrader is wel om je vooral op de positieve kenmerken te focussen, zodat je je vanuit daar nog meer en beter kunt ontwikkelen. Hoewel er geen officieel wetenschappelijk bewijs is dat horoscopen en sterrenbeelden kloppen, is het wel heel leuk om een soort houvast te hebben.

Zeg nou zelf: vooral in tijden van een pandemie en een economische crisis is zo’n steunpunt een prettig idee. Het is niet voor niets zo dat men vroeger massaal vertrouwen had in het geloof in tijden dat het minder goed ging op en met de wereld. Zolang je je horoscoop met een korreltje zout neemt en vooral de positieve kanten ervan gebruikt, is het een heel fijn handigheidje voor wat extra self love en positiviteit. Wat ons betreft is dat meer dan welkom in dit soort gekke tijden.

Misschien ook voor jou:
3 Wetenschappelijk bewezen redenen waarom moeders ons gelukkig maken
Overig
  • Unsplash