In deze stad verschijnen de Oranjes volgend jaar voor Koningsdag

Volgend jaar is het feest in de havenstad!

Koningsdag 2022

Het is altijd een hele eer als de Oranjes op bezoek komen. Voor evenementen zoals Koningsdag is er dan ook ruim van tevoren al een aankondiging van de feestlocatie. En vandaag kwam de RVD met het grote nieuws dat havenstad Rotterdam volgend jaar vorm mag geven aan het ultieme Oranjefeest.

Op naar Rotterdam

"Zijne Majesteit de Koning woont op donderdag 27 april 2023 met leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke Familie de viering bij van Koningsdag in Rotterdam", laat de RVD weten. Waar precies er gekoekhapt en gehandjeschud zal worden, moet nog bekend worden gemaakt.

De prinsessen tijdens Koningsdag 2022. Beeld: BrunoPress

Prinsessen

Of alle leden van het Koninklijk gezin erbij zullen zijn? Mogelijk moeten we prinses Alexia missen in Rotterdam, omdat ze rond die tijd midden in de voorbereidingen op haar eindexamens zit. Even op en neer reizen vanuit Wales wordt dus een tikkeltje lastiger, al lukte het de prinses dit jaar wel om erbij te zijn.

31 jaar

De laatste keer dat de Oranjes neerstreken in Rotterdam voor destijds nog Koninginnedag, was in 1992. Koningin Beatrix, prins Claus en prinses Margriet werden toen warm onthaald in verschillende delen van de stad.

Bron: Beau Monde, RVD, UWC Atlantic, In de Buurt | Beeld: BrunoPress