Kate Middleton brengt modieus eerbetoon aan Diana als nieuwe prinses van Wales

De rouwkleding ruilt de prinses om voor een kleurrijke mantel.

De officiële rouwperiode van de Britse royals is afgelopen. Kate Middleton, de kersverse prinses van Wales, hoeft zich daarom niet langer in zwart te hullen en haalt meteen weer wat kleur uit de kast. Ze grijpt de kans aan om een eerbetoon te brengen aan Diana, de vórige prinses van Wales.

De Waleses in Wales

Prins William en Kate Middleton, sinds de troonsbestijging van koning Charles de nieuwe Prince and Princess of Wales, brachten gisteren een bezoek aan ‘hun’ land Wales om even kennis te maken. Al kun je wel zeggen dat de twee goed bekend zijn met hun bestemming, Anglesey. Hier woonden ze namelijk tijdens de eerste jaren van hun huwelijk, toen prins William in de buurt werkte als helikopterpiloot.

William en Kate ontmoetten onder andere de crew van het station en een aantal vrijwilligers. “Het is goed om terug te zijn, echt waar. Het voelt alsof je teruggaat in de tijd en ziet waar we een gezinnetje werden”, aldus de prins.

Beeld: BrunoPress

Dubbel eerbetoon

Sinds 26 september is de officiële periode van rouw voor Queen Elizabeth voorbij, dus het kledingprotocol schrijft geen zwart meer voor. De prinses maakte daar meteen gebruik van en haalde een winterse, rode mantel tevoorschijn. De rode kleur verwijst naar de vlag van Wales – altijd een mooie manier van de royals om te laten zien dat ze over hun outfits nadenken – maar ook de naam van de mantel lijkt een eerbetoon te zijn. Dit model van L.K. Bennett heet namelijk de ‘Spencer coat’, een subtiele verwijzing naar de meisjesnaam van prinses Diana, de vorige prinses van Wales. Kate combineerde de jas met een zwarte Grace Han tas, een zwarte top en broek en haar Spells of Love Alia oorbellen.

Beeld: BrunoPress

Prinses Kate wist ook de harten van de jongste inwoners van het Welshe eiland voor zich te winnen. Deze lieve ontmoeting was met Theo Crompton, een vierjarige jongen die groot fan is van het koningshuis. Zijn moeder Rebecca vertelde enthousiast aan HELLO!: “We waren eigenlijk op weg naar school, toen ik me bedacht en besloot hem hiernaartoe te brengen voor een once-in-a-lifetime opportunity.” Het jongetje mocht een boeket roze rozen aan de prinses overhandigen. Aandoenlijk!

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws