Hoedenparade: dit werd er gedragen op Prinsjesdag 2022

Sommige outfits hadden een belangrijke boodschap.

Prinsjesdag draait niet alleen om de presentatie van de miljoenennota en de rijksbegroting, ook fashion wise is het altijd een groot spektakel. Van het Koninklijk Huis tot de kamerleden: ze pakken allemaal uit met mooie outfits en waanzinnige hoeden.

Prinses Amalia

Amalia stond gisteren in de spotlights, want de 18-jarige prinses vergezelde voor de allereerste keer haar ouders tijdens Prinsjesdag. Ze was helemaal volgens de klassieke dresscode gekleed en zag er prachtig en volwassen uit met een lange smaragdgroene japon en een taupe hoofddeksel, hakken en handschoenen in dezelfde kleur. Ook droeg de studente sieraden uit de koninklijke collectie. Haar hoed en haar clutch leende Amalia van haar moeder. Volgens Modekoningin Máxima komt de polyester jurk van de kroonprinses van ASOS, wat betekent dat Amalia het budget proof hield, zoals een echte studente betaamt.

Koningin Máxima

Máxima had de winter in haar bol en koos voor een warm ogende lange, blauwgrijze japon van Benchellal. Ze koos daarbij voor accessoires in dezelfde kleur voor een monochrome look.

Prinses Laurentien

Prinses Laurentien verscheen deze Prinsjesdag van top tot teen in het lichtroze, met een lange wikkeljurk en een luchtige fascinator. Een gedurfde combinatie met haar oranjekleurige sjerp – hét klassieke voorbeeld van vloekende kleuren – maar de prinses bracht het er wat ons betreft goed vanaf.

Kamerleden

De vrouwelijke politici trokken ook alles uit de kast, met bijzondere verschijningen als resultaat. Zo wist Sylvana Simons de show te stelen in een metallic zilveren jurk. De boodschap: mensen een spiegel voor houden. De opvallende hoed werd gemaakt door Yuki Isshiki, eigenaresse van Hoedenwinkel Demure. Esther Ouwehand droeg een tweedehands blauwe jurk die werd bewerkt door textielkunstenaar Mary Poppelier om aandacht te vragen voor de slechte staat van de oceanen en zeeën. Op de hoed van Caroline van der Plas zat een boerenzakdoek om te laten zien dat ze solidair is met de boeren. Alles looks zie je hieronder.

Het was niet de meest rustige Prinsjesdag. De politie moest in de ochtend al een aantal tractoren van protesterende boeren laten afvoeren, en langs de route van de glazen koets klonk boe-geroep. Ook de koning bevestigde aan het begin van de troonrede dat niet alles er rooskleurig uitziet in de wereld.

Bron: Beau Monde, Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws