Op welke moment van de dag kun je het beste je benen scheren?

Zodat je een mooi en glad resultaat krijgt.

De zomer komt eraan en dat betekent dat de lange broeken, truien en jassen weer de kast in mogen en je je lichaam kan showen in luchtige topjes, korte rokjes, jurkjes en badkleding. Is jouw body nog niet helemaal summer ready? Geen paniek, we geven je vijf handige tips over hoe je je benen het beste kan scheren en een mooi en glad resultaat krijgt.

Tip 1. Scheer in de ochtend

Je kan je het beste in de ochtend scheren. Je huid is dan ontspannen en heeft de rest van de dag de tijd om te herstellen van de scheerbeurt. Want hoe voorzichtig je het ook doet, scheren tast toch je huid aan. Neem er daarom ook echt de tijd voor, zodat je niet gehaast bent en jezelf snijdt met het scheermes. Want op huidirritatie en wondjes zit je natuurlijk ook niet te wachten.

Tip 2. Scrub je huid voordat je gaat scheren

Door je huid te scrubben verwijder je dode huidcellen en wordt je huid zachter en gladder. Hierdoor kan je dichter op de huid scheren en gaat het makkelijker. Het zorgt er ook voor dat je huid na het scheren zachter aanvoelt.

Tip 3. Neem een douche voor het scheren

Een warme douche voor het scheren ontspant de huid en maakt de haarzakjes los. Als de haarzakjes warm zijn worden de haartjes zachter. Hierdoor glijdt het scheermes soepeler over de huid en kan je de haartjes makkelijker wegscheren.

Zorg er ook voor dat je lichaam tijdens het scheren nat is. Zo voorkom je dat je huid geïrriteerd raakt. Door nat te scheren haal je meer haartjes weg en hoef je het scheermes niet te vaak over dezelfde plek te halen. Dit is beter voor je huid. Trek altijd de huid strak voordat je begint en maak lange soepele halen tegen de haargroei in. Hierdoor krijg je een gladder resultaat.

Tip 4. Gebruik een scherp scheermes

Controleer voor je begint of je scheermes scherp is. Een scherp scheermes - bijvoorbeeld Gillette scheermesjes - zorgt ervoor dat je makkelijker kan scheren en je je huid niet te veel belast. Maak het scheermes tijdens de scheerbeurt regelmatig schoon, zodat hij niet vol met haartjes komt te zitten en verstopt raakt. Dit komt een soepele scheerbeurt namelijk ook niet ten goede. Je kan een scheermes vijf tot tien keer gebruiken voordat je het moet vervangen voor een nieuwe.

Tip 5. Verzorg je huid na het scheren

Spoel je huid na het scheren af met koud water om de huid te kalmeren. Dep je huid daarna goed droog met een schone handdoek en smeer een hydraterende crème zonder alcohol of parfum op de geschoren lichaamsdelen. Zo, nu ben jij helemaal klaar voor de zomer!

Beeld: Pexels Cottonbro