Dit bedrag spenderen vrouwen in hun leven aan huidverbeterende verzorgingsproducten

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen erg onzeker zijn over hun huid.

Lees ook

Een stralende teint is de basis voor een prachtige beautylook, maar een immer vlekkeloze huid is een prestatie die niet velen bereiken. We spenderen in ons leven daarom een aardig bedrag aan verzorgingsproducten die onze huid beloven te verbeteren. 

Huidonzekerheden

Dagen waarop onze huid geteisterd wordt door onzuiverheden? Daar hebben vrouwen er gemiddeld zo’n 84 van per jaar, zo blijkt uit een poll onder 2000 vrouwen in het Verenigd Koninkrijk. Hieruit bleek dat slechts 35 procent van de vrouwen zich niet stoort aan die zogenoemde bad skin days.

Ook bleek uit het onderzoek van het huidverzorgingsmerk Dermalex dat 47 procent van de vrouwen anxiety ervaart over hoe hun huid eruitziet. Waar ze zich het meeste druk om maken? Dat zijn rimpels, gezichtshaar en wallen onder de ogen.

Meer dan de helft van de vrouwen gaf tijdens de pol toe dat ze vinden dat hun huid ‘verre van perfect is’. Een nog groter deel, 66 procent, zou willen dat ze een betere huid had.

Producten kopen voor een betere huid

Het onderzoek onderstreept dat vrouwen behoorlijk onzeker kunnen zijn over hun huid. Producten kopen die beloven het huidprobleem aan te pakken is dan ook verleidelijk. De vrouwen die meededen aan het onderzoek gaven toe dat ook zij dit doen. En ze houden de hand niet bepaald op de knip. Zo gaven de vrouwen gemiddeld in hun hele leven 8000 pond (zo’n 9387 euro) uit aan huidverbeterende verzorgingsproducten.

Het erge? 600 pond (703 euro) aan die producten wordt vervolgens in de prullenbak gegooid omdat vrouwen geen verschil zagen. Of erger: omdat ze de huidproblemen verergerden.

Huidverzorgingsroutine

Wanneer het op huidverzorging aankomt, heeft een kwart van de vrouwen geen goed idee waar ze moet beginnen. Huidadviseur Radha Parmar snapt wel dat veel vrouwen het niet weten.

“Er is zoveel informatie wanneer het aankomt op de skincare-routine van en voor vrouwen, dat kan overweldigend zijn”, geeft de huidadviseur aan in een gesprek met Mirror. Het kan daarom lastig zijn om producten te vinden die wel goed werken voor je huid. “Het helpt niet dat duizenden producten allemaal claimen dat ze hetzelfde doen. Geen wonder dat vrouwen worstelen met het juiste vinden voor hun huid.”

Bron: Marie Claire, Mirror, Independent | Beeld: Sam Manns

Laatste nieuws

Zie ook

Donkere kringen

Zo kom je van die donkere kringen onder je ogen af

Het zomerse tintje is helaas weer helemaal verdwenen en dat zorgt ervoor dat de oneffenheden in je gezicht beter zichtbaar worden, waaronder dus de donkere kringen onder je ogen. Elegance zet vijf do’s-en-don’ts op een rij.
bamboe kussensloop

Waarom je een bamboe kussensloop zou moeten aanschaffen

Slaap je op een katoenen kussensloop, dan is het misschien tijd om deze in te wisselen.