Win: 3x een jurk van de Uniqlo x Ines de la Fressange collectie

Doe mee!

UNIQLO en Ines de la Fressange hebben de handen ineengeslagen. In de rekken van de internationale kledingretailer pronken nu stukken met de kenmerkende Franse chique stijl van de modeontwerper: de UNIQLO/INES DE LA FRESSANGE Spring Summer ’22 collectie. Wij spraken haar én geven een item uit de collectie weg!

Effortless chic

Samen presenteren ze het ‘LifeWear’ concept, waarbij Ines de ‘effortless Franse stijl’ aan de rest van de wereld wil overbrengen. De collectie is gericht op het nastreven van ware schoonheid en comfort, welke een garderobe vol tijdloze essentials biedt. De collectie van dit seizoen staat in het teken van sportieve items, de drie kleuren van de Franse vlag, en Marrakech: de Marokkaanse stad die Ines op 13-jarige leeftijd voor het eerst bezocht.

Over de kleuren vertelt ze: “Ik kan nooit een collectie maken zonder marineblauw. En wit is altijd prettig voor in de zomer. Rood is nieuw in de collectie. Op dit moment van verdriet, wanneer iedereen bezorgd is over wat er allemaal gaat gebeuren, was het duidelijk voor mij dat mensen kleur willen. Wanneer ik zeg kleur, bedoel ik rood en roze. Sterk en flamboyant. Rood is voor mij symbolisch voor een soort verlangen naar radicale verandering.”

Ruitjes en bloemen

We zien ook veel ruitjes in de collectie. “Het is een soort van huidige obsessie. Uiteindelijk komt alles waarover ik een beetje neurotisch was, terug in mijn werk”, legt ze uit. Daarnaast komt de bloemenprint veel terug in op de items. In eerste instantie niet meteen Marokkaans, maar voor Ines wel. “Er waren velden vol met rozen vlak bij de plek waar wij waren, niet ver van Beldi Country Club. Het was echt prachtig. Ik hoorde dat deze roos, een nieuwe soort, een Marokkaanse kruising is van twee verschillende rozen. Ze zijn heel, heel erg geurend.”

Natuurlijke materialen

“Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken. De collectie bestaat vooral uit katoen, maar ook linnen en wol”, vertelt Ines over haar keuze voor materialen. “Ik vind dat kleren er beter uitzien wanneer ze gekreukt, gewassen en vervaagd zijn. Wanneer ze ouder worden, worden ze comfortabeler om te dragen.”

De items in de collectie zijn voornamelijk luchtig en los. “Ik adviseer vrouwen om iets losser te kleden dan normaal. In het begin van de samenwerking met UNIQLO, waren de jasjes kort en relatief strak. Maar in deze collectie zitten ook shirts met een boxplooi, wat het volume geeft.” Ook dat heeft een link met de Marokkaanse stijl. “Zij kunnen de houding belichamen van de vrouwen die we zien in Delacroix’s schilderijen. Dus het gevoel van zich comfortabel voelen in hun kleren in plaats van zich benauwd te voelen.” Volgens haar is comfort belangrijker dan ooit. “Ik adviseer de ongevoerde jasjes uit de collectie. Het is niet gemakkelijk om je in de zomer te kleden om naar je werk te gaan, maar als het erg warm is, zijn deze jasjes erg comfortabel om te dragen.”

Uniqlo

Kalmte

Haar visie op mode is door de jaren heen veranderd en dat vertaalt zich terug in de collectie. “Een paar jaar geleden zou ik bij mijn terugkeer uit Marokko misschien een heel andere collectie hebben gemaakt. Bijvoorbeeld met fluweel, versieringen en borduurwerk om alles van het Oosten terug te laten komen. Maar nu gaat het meer om de kalmte, dan om weelderigheid.”

Je shopt de collectie in UNIQLO-stores en online via uniqlo.com.

Win, win, win!

Hoofdredacteur Hilde flaneert komende zomer rond in onderstaande ruitjesjurk, haar favoriete item uit de UNIQLO/INES DE LA FRESSANGE Spring Summer ’22 collectie. Zie jij dat ook wel zitten? Dan heb je geluk: wij mogen er drie weggeven!

Je kunt meedoen onder de foto.

Uniqlo

Kans maken op deze prachtige jurk? Vul onderstaand winformulier in en wie weet ben jij de gelukkige. Succes!

Voorwaarden: deze actie loopt t/m 5 april 2022. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd en de prijs is niet inwisselbaar voor geld of voor andere goederen of diensten. Mocht Elegance niet binnen twee weken na berichtgeving antwoord ontvangen van de winnaar, dan vervalt de prijs.

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.