Waarom je beter niet op een katoenen kussensloop kunt slapen

Lees ook

Grote kans dat jouw beddengoed van katoen is gemaakt. Ook je kussenslopen. Maar wist je dat dit helemaal niet zo goed voor je haar is?

Droog en beschadigd

Heb jij van jezelf al droog en beschadigd haar? Je maakt het waarschijnlijk niet beter door je hoofd 's nachts te laten rusten op een katoenen kussensloop. Sterker nog, je maakt het alleen maar erger. Katoen heeft namelijk de eigenschap om vocht op te nemen. Ideaal als je zweet, maar je onttrekt ook vocht uit je haren, waardoor je mooie coupe breekbaar en droog wordt.

Katoen of zijde

Het beste kun je je katoenen sloop inruilen voor eentje van satijn of zijde. Naast dat dit veel beter is voor je haar, is het ook nog eens heerlijk zacht. Je zult zien dat je huid er ook baat bij heeft, omdat je geen afdrukken meer krijgt in je gezicht en het heerlijk zacht en comfortabel aanvoelt.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

haar

4 Tips voor voller en dikker haar

De meeste vrouwen dromen van lange, dikke lokken. De gelukkigen onder ons hebben dat van zichzelf, maar veel vrouwen kampen met haaruitval of dunner wordend haar. Benieuwd wat je ertegen kunt doen? Lees dan vooral even verder.
make-up

In beeld: dit is waarom je make-up niet te lang moet gebruiken

Als je een uitgesproken lippenstift hebt die je niet dagelijks gebruikt, kan-ie soms weken of zelfs maanden onderin een la verdwijnen. Om ‘m vervolgens weer te herontdekken en gewoon weer te gebruiken. Het is natuurlijk fantastisch dat het product zo lang mee gaat, maar in werkelijkheid is het niet zo fijn als je denkt.
Vitamine C-serum

De grootste voordelen van vitamine C-serum volgens dermatologen

Geen wonder dat veel mensen hun skincare routine hebben aangevuld met dit product.