Een haarstyler die bij je past: zo maak je de juiste keuze

Good to know!

haarstyler

Stijl- en krultangen, föhnborstels of handige heatless curling sets: er is voor iedereen wat wils. Als je op TikTok of Instagram scrollt, zie je waarschijnlijk allerlei verschillende haarstylers voorbij komen. Bijvoorbeeld om te drogen, stijlen of krullen. Last van keuzestress? Geen zorgen, want in dit artikel vertellen we je hoe je de stylingtool vindt die het best bij jou (en je haartype) past.

Wat is mijn haartype?

Afhankelijk van je haartype zijn er verschillende haarstylers die beter bij je passen. Zo kan je met een volle bos haar het best kiezen voor een grote krultang of stijltang met brede platen, aangezien je met de dunne versies uren bezig bent om je hele coupe in model te brengen.

Met dunner haar heb je extra baat bij tools die niet te warm worden. Zorg er ook voor dat je stijl- en krultang niet te groot zijn: de hitte van grotere tools kan bij fijn haar zorgen dat je meer schade oploopt.

Let wel op: het is voor zowel dik als dun haar een must om heat protectant te gebruiken voor het stylen van je coupe. Dit zorgt voor een beschermend laagje, waardoor de hitte van je haarstyler minder snel schade veroorzaakt.

Hoe breng je je haar in model?

Stijlen

Als je dagelijks je haar stijlt, zoek je waarschijnlijk een stijltang van goede kwaliteit die zorgt voor zo min mogelijk haarschade. In dat geval is een stijltang met keramische platen een goede keuze. Keramische platen verspreiden de hitte gelijkmatig waardoor je haar minder snel schade oploopt en warmen snel op.

Heb je heel dik of kroezend haar? Dan kunnen titanium platen ook handig zijn. Titanium is namelijk extra sterk materiaal dat geschikter is voor dikkere haartexturen. Daarnaast heeft het dezelfde kwaliteiten als keramiek.

Krullen

Om te zorgen dat je krullen niet uitzakken is het belangrijk om een krultang met de juiste diameter te kiezen. Als je heel fijn haar hebt, zullen grote beachy waves namelijk minder snel blijven zitten. De gemiddelde diameter is tussen de 19 en 25 millimeter: voor de meeste haartypes is dit zeer geschikt. Maar als je haar een stuk fijner of dikker is dan normaal, is het beter om te kiezen voor een grotere (of kleinere) krultang.

Verschillende stijlen

Vind je het leuk om te experimenteren met verschillende modellen, en wissel je je kapsel graag af? Dan is een föhnborstel een goede match. Zorg er hierbij wel voor dat de borstel verschillende hittestanden heeft, zodat je ook kan kiezen voor koelere lucht. Het constant gebruiken van hete lucht resulteert namelijk sneller in haarschade. Ook is het fijn als de föhnborstel meerdere opzetstukken heeft om uit te kiezen, zodat je het zowel voor een stijle coupe als een mooie krullenbos kan gebruiken.

Wat mag het kosten?

Een beautytool van goede kwaliteit is vaak best prijzig. Vooral bekende merknamen hebben vaak een stevig prijskaartje. Gelukkig kan je bijvoorbeeld ook een goede Dyson Airwrap dupe aanschaffen voor de helft van de prijs.

Let wel altijd goed op waar je je haarstyler koopt en wat de kwaliteit hiervan is. Het kopen van keramische of titanium styling tools is vaak prijziger, maar gaat een stuk langer mee en de betere verspreiding van de hitte zorgt ervoor dat je haar minder snel schade oploopt.

Ook voor föhnborstels is kwaliteit belangrijk: de duurdere modellen geven je meer controle over de temperaturen, waardoor je je haar minder snel beschadigt.

Perfect in model

De een wil het haar zo stijl als maar kan, de ander droomt van weelderige krullen. Hoe dan ook, er zijn altijd styling tools die bij jouw wensen passen. Met de bovenstaande tips vind je al een haarstyler die goed bij je past.

Beauty
  • Unsplash