Zo voorkom je uitgezakte krullen

Easy peasy!

Chanel - Paris Streetstyle Fall Winter 2023

Een coupe de krul is hartstikke mooi, maar vergt vaak ook veel tijd en moeite. En niets is dan zo frustrerend dan krullen die meteen uitvallen. Met deze tips blijven je curls de hele dag in model! 

Het geheim van prachtige krullen

Als het om het krullen van je haar aankomt, vinden we het helemaal niet zo erg om er een tijdje mee bezig te zijn. Naast dat je je armen traint – hallo, armspieren! – is het ook nog eens een rustgevende bezigheid. Wil je voortaan de hele dag door van je krullen genieten, dan kunnen de volgende tips je zeker helpen!

1. Voor het krullen

Preparation is key, en daarom begint het proces van je haarkrullen al voordat je de krultang hebt aangedaan. Je haar heeft immers ook wat prep nodig, vooral omdat je met hitte in de weer gaat. Gebruik daarom altijd een goede heat protector, zodat je haar niet beschadigd.

Na de heat protector heb je iets nodig om je haar iets meer textuur te geven, en daar is een stevige mousse een goed product voor. Verdeel de mousse gelijkmatig over je lokken en kneed het goed in. Laat het daarna goed drogen voor je gaat beginnen met krullen.

2. Pluk voor pluk

De volgende stap kost misschien veel tijd, maar het is het wel waard. Volgens haarstylist Jenna Spino is het namelijk goed om kleinere plukken haar te pakken om te krullen. Hoewel het veel sneller gaat ls je grotere plukken pakt, zullen de krullen er veel sneller uitgaan. Kortom, pluk voor pluk en neem lekker de tijd!

3. Haarlak

Voor de finishing touch spray je de krullen vast met haarlak. Let erop dat je niet overboard gaat met de spray, want dat zorgt voor 'harde' krullen. Gebruik je vingers om je krullen wat losser te maken en spray een paar keer over je lokken. Voor meer volume kan het helpen om wat haarlak op je hoofdhuid te gebruiken. Ook een sea salt spray zal helpen om je haar meer textuur en volume te geven. Et voilà, krullen die de hele dag goed zitten!

Bron: Girlscene | Beeld: NL Beeld

Beauty
  • Chanel - People On Street for Streetstyle during Paris Fashion Week 2023 for Fall Winter Fashion Show. People Streetstyle, Fashion, Style, Trend, Look, Outfit, Street, Woman, fashion week 2023 Women, Credit:www.fashionpps.com / Avalon