‘Prins Harry en hertogin Meghan moeten hun koninklijke titels inleveren’

Hoewel ze al hun royal werkzaamheden hebben neergelegd en naar de andere kant van de plas zijn verhuisd, dragen Harry en Meghan nog wel hun titels. Nu staan de Sussex'jes onder druk om ook daar afscheid van te nemen.

Koninklijke titels

Harry gaat nog altijd als 'prins' door het leven en Meghan is ook officieel nog altijd 'prinses van het Verenigd Koninkrijk' – al wordt ze steevast 'hertogin' genoemd omdat ze niet met de koninklijke titel is geboren.

Vanuit het hof zou er echter steeds meer druk zijn op de Sussex'jes om deze titels te laten varen. Helemaal nu prins Harry in een recent podcastinterview nog eens liet weten hoe moeilijk zijn jeugd in het paleis is geweest en daarbij zijn vader, prins Charles, en grootouders, de Queen en prins Philip, niet spaarde. En het Oprah-interview dat veel conservatieve monarchisten al deed huiveren.

Kritiek

Nu klinkt in Groot-Brittannië de kritiek dat Harry en Meghan hun titels beter niet meer kunnen gebruiken. “De hertog van Sussex heeft nu aanzienlijke tijd doorgebracht met het benadrukken dat hij niet anders is dan andere mensen en met het aanvallen van het instituut dat hem zoveel pijn heeft gebracht. Er is een groeiend gevoel dat je geen titels meer zou moeten dragen als je zo'n afkeer hebt van het instituut”, zo klinkt het sentiment in de Britse tabloid The Mail on Sunday.

Toen Harry en Meghan vorig jaar besloten weg te stappen van hun rol als senior royals, namen ze ook de beslissing om het predicaat Koninklijke Hoogheid niet meer te gebruiken. Officieel mogen de twee dat nog wel.

Veel critici vinden dat de Sussex'jes eenzelfde soort truc zouden moeten uithalen met hun koninklijke titels. Ze hoeven er geen afstand van te nemen, maar ze zouden de titels 'prins' en 'hertogin' niet meer zélf mogen gebruiken, iets wat nu wel het geval is. Op de cover van Meghans kinderboek dat volgende maand verschijnt, staat als auteur bijvoorbeeld Meghan, Duchess of Sussex vermeld. Het lijkt er vooralsnog dus niet op dat Harry en Meghan deze stap zelf zullen nemen, maar we sluiten niets uit in dit verhaal.

Bron: Beau Monde | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws