Alles over de onbekende vriendschap tussen prinses Diana en Camilla

'Er zijn drie mensen in dit huwelijk, dus het was een beetje druk', zijn de beroemde woorden die prinses Diana sprak over haar huwelijk met prins Charles en zijn affaire met Camilla. Hoewel de twee vrouwen vaak worden gezien als rivalen, zijn ze dit niet altijd geweest.

Op goede voet

Toen Lady Diana Spencer net samen was met prins Charles bracht ze vaak een bezoekje aan het landhuis van Camilla, destijds al een aantal jaar getrouwd met Andrew Parker Bowles. Naar verluidt konden de twee het goed met elkaar vinden en vond Diana het leuk om zich samen met Camilla over de kinderen te ontfermen. Ook was de veertien jaar oudere Mrs. Parker Bowles als een zus voor de jonge Diana, zo weet haar biografe Penny Junor te vertellen. Als ervaringsdeskundige hielp Camilla Diana op weg in haar nieuwe rol en haar wennen aan de camera's – ook tijdens haar dates met Charles.

Tijdens het eerste openbare uitstapje van Charles en Diana, het bijwonen van een paardenrace, was Camilla namelijk ook van de partij. Zij week niet van Diana's zijde en de twee werden gezien als goede vriendinnen, die samen een gezellige dag doorbrachten terwijl Diana haar debuut maakte als vriendin van de kroonprins.

Samen lunchen

Na de aankondiging van de verloving van Charles en Diana kreeg de aanstaande bruid een uitnodiging van Camilla om samen te lunchen. Een vriendschappelijk gebaar, maar later keek de prinses van Wales er argwanend op terug. Ze vertelde haar biograaf, Andrew Morton, dat ze vermoedde dat Camilla haar alleen maar wilde spreken om erachter te komen wanneer ze haar minnaar Charles in zijn eentje kon treffen.

Al tijdens de verloving begon de vriendschap langzaam af te brokkelen. Toen Charles vlak voor de bruiloft een gegraveerde armband aan Camilla gaf, begon Diana al een donkerbruin vermoeden te krijgen dat de oude liefde tussen de twee nog niet uitgedoofd was.

De eerste jaren van het huwelijk hield Camilla zich zoveel mogelijk afzijdig en werd ze nauwelijks met Diana gezien. Halverwege de jaren tachtig wist de prinses van Wales echter zeker dat haar echtgenoot meer dan vriendschappelijk met zijn oude geliefde omging.

Confrontatie

Daarna was het gedaan met de vriendschappelijkheid tussen Camilla en Diana. Beroemd is het verjaardagsfeest van Camilla's zus Annabel in 1989, waarbij Diana onverwacht ten tonele verscheen en Camilla confronteerde met haar vermoedens.

Vanaf toen spraken de vrouwen nauwelijks meer met elkaar. Nadat Charles jaren later openlijk toegaf dat hij tijdens zijn huwelijk vreemd was gegaan en Diana op televisie verkondigde dat het 'een beetje druk' in het huwelijk was, werden de eerste en de latere echtgenote van de kroonprins ook in de pers neergezet als rivalen.

En min of meer was dat ook zo. In 1996, toen de scheiding tussen Diana en Charles zo goed als rond was, konden de twee exen goed met elkaar overweg en was hun prioriteit om samen goed voor hun kinderen te zorgen. Maar naar verluidt heeft Diana Camilla nooit echt kunnen vergeven – veel tijd kreeg ze er helaas ook niet voor.

Bron: Beau Monde | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.