Stop de persen! Koningin Máxima zit op Instagram

Gravinfluencer Eloise van Oranje is inmiddels erg bekend op Instagram, maar ook haar tante koningin Máxima is blijkbaar gewoon op social media te vinden.

Máxima op Instagram

In zijn nieuwe boek Máxima 50 jaar onthult Marc van der Linden dat onze koningin zowel een account op Instagram als op TikTok heeft. Afgeschermd en met een geheime gebruikersnaam welteverstaan, zodat ze onopgemerkt likes uit kan delen, haar #outfitoftheday kan plaatsen of een foto van haar ontbijt met haar volgers kan delen.

Of toch niet? 'Dat is vooral om haar dochters in de gaten te houden', licht Marc toe aan RTL Boulevard. Dat weerspiegelt ook de geheime gebruikersnaam van Máxima: 'Ze heeft de naam van een vogel gekozen die heel hoog boven een bepaald gebied hangt, maar ontzettend goede ogen heeft en zelfs een muisje kan zien lopen. Ze hangt als een moeder boven haar dochters om meteen in te grijpen als het verkeerd gaat.'

De gebruikersnaam van het account laat hij niet vallen, dus we kunnen alleen maar gissen. Is het @havikmáxima of toch @adelaarvanoranje? Of zou Máxima met een Spaanstalige gebruikersnaam nóg beter afgeschermd zijn tegen nieuwsgierige aagjes (zoals wij)?

Amalia, Alexia en Ariane

De drie prinsessen zijn dus ook op social media te vinden, maar wel met een onbekende naam. Voor hun ouders blijft er echter niks geheim. 'Wij volgen ze ook allemaal', vertelde koning Willem-Alexander daar afgelopen zomer al eens over. 'Dat is een deel van het verhaal, je mag social media, maar dan moet je ons ook toelaten.'

Ondanks dat hun royal ouders over de schouder meekijken, lekt er weleens het een en ander van de prinsessen uit. Máxima ziet zulke ongelukjes als een ‘leermoment’ voor haar dochters: 'Dit moeten ze zelf ook leren, je kunt als ouder twintig keer zeggen wat gedaan moet worden, maar ja, dan zijn ze allemaal met vriendinnen… En ja, het gaat toch wel mis. Dan zijn ze echt heel boos of teleurgesteld. Ik zeg dan: daar heb je ook van geleerd.'

Openbare accounts

Zolang we Máx en de prinsessen niet privé kunnen volgen, moeten we het doen met de royal accounts die wél openbaar zijn. Allereerst natuurlijk @koninklijkhuis – al kun je op het door de RVD beheerde account weinig spontane kiekjes verwachten.

Socialmedia-ster van de familie is toch wel Eloise, die haar meer dan 250 duizend volgers regelmatig trakteert op beelden uit haar dagelijkse (studenten)leven en daarmee hard aan de weg timmert als influencer.

Ook Mabel van Oranje, de tante van de prinsessen, is te vinden op Instagram. Ze gebruikt het platform vooral om foto's van landschappen te delen en goede doelen te steunen.

Prins Floris van Oranje, een neef van de koning, geeft ook een publiek inkijkje in zijn (gezins)leven via Instagram.

En een andere bekende neef, Bernhard jr. deelt graag foto's vanaf het circuit van Zandvoort of vanaf het water op zijn socials.

Bron: Grazia | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws