Zien: Máxima recyclet felroze jurk uit 2007

En hij staat haar nog steeds even beeldig.

Zien: Máxima recyclet felroze jurk uit 2007

Het is inmiddels al lang en breed bekend dat koningin Máxima maar al te graag een duik in haar eigen garderobe neemt om wat oude pareltjes naar boven te halen. Zo ook vorig weekend, toen onze koningin voor de bruiloft van graaf Caspar Matuschka en gravin Leonie von Waldburg-Zeil-Hohenems weer een bekende japon uit de kast toverde.

Bruiloft in Oostenrijk

Koning Willem-Alexander, peetvader van bruid Leonie, was samen met koningin Máxima en prinses Amalia aanwezig bij de feestelijke aangelegenheid in het pittoreske Hohenems in Oostenrijk. De Oranjes kwamen aan in style op de bruiloft om Leonie zelf te feliciteren. Op 2 februari 2002 was zij één van de bruidskinderen bij de bruiloft van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het was dan ook niet gek dat de koning dit keer zijn opwachting maakte op háár bruiloft.

De blozende bruid is een achter-achter-achterkleindochter van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. Zoals elke royal bruiloft werd er groots uitgepakt en verschenen op social media al gauw prachtige foto's van de stralende royals.

Beeld: NL Beeld

Debuut in 2007

Koningin Máxima droeg een felroze jurk van Natan, een niet-onbekend merk voor Hare Majesteit. Zij stijlde deze knallende jurk met gouden muiltjes van Gianvito Rossi en een gouden Gold Evil Eye clutch van Begum Khan. Het is ons niet ontgaan dat zij deze prachtige jurk al eerder heeft gedragen. In 2007 debuteerde zij al in deze strapless japon tijdens de viering van de veertigste verjaardag van Willem-Alexander. Aan haar rechterhand droeg Máx een ring met een gigantische cabochon geslepen smaragd. De ketting en armband van Cartier maakten deze zeventien jaar oude look prachtig af.

Beeld: NL Beeld

Amalia

Ook Amalia zag er betoverend uit bij de feestelijke aangelegenheid. Naast het koninklijke koppel verscheen onze prinses in een groene jurk van Roland Mouret, zo schrijft mode-expert Josine Droogendijk van de site Modekoningin Máxima. Deze chique jurk heeft een diep uitgesneden decolleté en bijhorende groene cape. Amalia maakte de outfit af met een glitterende clutch en gouden hakken. Een gewaagde, maar erg volwassen uitstraling voor onze kroonprinses!

Ondanks dat de jurken van Máxima en Amalia enorm van elkaar verschillen, zien we dat goud en groen de matchende kleuren zijn in hun accessoires. Zo hebben moeder en dochter hun outfitjes toch subtiel op elkaar afgestemd. Leuk!

Royalty
  • Beau Monde, Modekoningin Máxima, Instagram @royalfashionpolice
  • NL Beeld