De black and white look: zo style je ‘em

Wij geven je een flinke dosis inspiratie.

De modewereld is enorm dynamisch: het is een komen en gaan van trends, en ieder seizoen zijn er weer nieuwe items die in (of juist uit) de mode raken. Super leuk natuurlijk, maar soms is een beetje consistency ook wel fijn. Gelukkig zijn er twee kleuren die gegarandeerd nóóit uit de mode raken: zwart en wit.

Fashion week

Bij de presentaties van de modecollecties van de lente/zomer van 2024 kwamen er weer ontzettend veel nieuwe trends voorbij, maar er was één opvallende trend die bijna alle catwalks domineerde: de monochrome black and white look. Zowel bij de shows van Chanel, als Dior en Prada hadden die twee kleuren de overhand.

Zoals we gewend zijn in de dynamische modewereld, duurde het niet lang voordat deze trend werd overgenomen door het grotere publiek. Zowel tijdens de lente/zomer als de herfst/winter Fashion Weeks van 2024 kleurden de straten van onder andere Londen, Parijs en Kopenhagen voor een behoorlijk deel zwart en wit. Sommige gasten kozen voor een puur monochrome outfit met enkel zwart of wit, terwijl anderen beide kleuren samen combineerden. Hieronder verzamelden wij onze favoriete black and white looks van gasten bij de Paris Fashion Week Fall/Winter 2024-2025 shows.

Beeld: NL Beeld

Zwart-witte looks

Je kunt deze high-fashion trend natuurlijk moeiteloos integreren in jouw eigen stijl. Want wie heeft er nu niet een aantal zwarte en witte items in de kast liggen? De combinatie van zwart en wit biedt eindeloze mogelijkheden. Of je nu de voorkeur geeft aan een chique, sportieve of casual stijl, je kunt er helemaal een eigen twist aan geven! Om je wat inspiratie te bieden, verzamelden we hieronder een paar looks in enkel black and white.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Débora Rosa (@deborabrosa)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gosia Boy (@gosiaboy)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leigh❤️‍🔥🪐 (@leighwoodzx)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jen Ceballos (@endlesslyloveclub)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

Tijdloos

Eén ding is zeker, wij zijn fan van de zwart-witte look. Al helemaal omdat hij natuurlijk compleet trend-proof is! Zwarte of witte items komen elk jaar weer terug, en ze zijn ook nog eens ontzettend veelzijdig. Het is dan ook altijd handig om te investeren in een aantal basic zwart/witte items, die je elk seizoen weer kunt combineren met je bestaande garderobe.

Bron: Marie Claire, Marie Claire UK, Instagram | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws