De trieste waarheid: dit is waarom Kate Middleton videoboodschap maakte

Vorige week maakte Kate Middleton bekend dat ze gediagnosticeerd is met kanker. De reden dat ze het nieuws wereldkundig maakte is naar verluidt niet omdat ze de mist in ging met een Photoshop-fout, maar omdat ze haar kinderen wil beschermen tegen vragen op school.

Verklaring

Kate was al een tijdje van plan om een video op te nemen over haar gezondheid, maar wachtte bewust tot afgelopen vrijdag. Op deze dag sloot de school van haar kinderen voor de paasvakantie. Ze zou tot de beslissing zijn gekomen om een verklaring af te leggen, doordat ze geconfronteerd werd met veel speculaties op sociale media over waarom ze geopereerd was.

Kanker

Prinses Kate vertelde vrijdagavond in een video dat er vorige maand kanker bij haar werd geconstateerd. De kanker werd ontdekt nadat ze in januari twee weken in een privékliniek in Londen had doorgebracht vanwege een buikoperatie.

Details

Er werd gespeculeerd over details van Kates statement in BBC1’s programma Sunday With Laura Kuenssberg. The Sun-redacteur Victoria Newton vertelde dat de timing bewust samenviel met de laatste dag op Lambrook School in Berkshire voor de paasvakantie van Kate haar drie kinderen.

“Ik heb begrepen dat de prinses twee weken geleden heeft besloten om deze publieke verklaring af te leggen. Het belangrijkste voor haar als moeder was het beschermen van haar kinderen”, vertelde Victoria. “Ze wilde niet dat er nog meer van hen gevraagd werd op school dan al het geval was. Ze hadden er last van op school, dus het was haar plan geweest om te wachten tot de dag voor de paasvakantie. Het is duidelijk dat ze een ongelooflijke hoeveelheid speculaties via sociale media hebben moeten doorstaan, wat erg moeilijk voor ze is geweest. Maar de prioriteit lag voor haar altijd bij de kinderen”, vervolgde ze haar verhaal.

De prinses gaf ook in haar statement aan: “Het belangrijkste is dat het ons tijd heeft gekost om alles uit te leggen aan George, Charlotte en Louis op een manier die geschikt is voor hen, en om hen gerust te stellen dat het goed met me komt.”

Steunbetuigingen

Op het bericht kwamen veel steunbetuigingen. Kate en haar man prins William schijnen hierdoor ‘zeer ontroerd’ te zijn. Naast de vele steunbetuigingen zouden ook prins Harry en hertogin Meghan contact met hen opgenomen hebben. Ze zouden het nieuws op televisie gehoord hebben.

Momenteel bevindt Kate zich nu op wat omschreven wordt als het ‘herstelpad’ nadat ze eind februari begon met een chemokuur. In de verklaring geeft ze aan: “Het gaat goed met me en ik word elke dag sterker door me te concentreren op de dingen die me zullen helpen genezen; in mijn geest, lichaam en ziel. William aan mijn zijde hebben is ook een grote bron van troost en geruststelling.”

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws