Nieuwe foto Kate Middleton teruggetrokken na Photoshop fout

De prinses heeft inmiddels ook gereageerd.

Vorige week werd voor het eerst sinds maanden een foto van Kate Middleton, die lange tijd afwezig was na een buikoperatie, gedeeld. Maar al snel merkten oplettende fans op dat de foto bewerkt leek te zijn.

Nieuwe foto

De laatste keer dat we prinses Kate in het openbaar hebben gezien, is inmiddels al een ruime twee maanden geleden. Na de jaarwisseling genoot de hoogheid van een welverdiende vakantie met de kroost, en vervolgens kwam daar het nieuws dat de Princess of Wales geopereerd moest worden aan haar buik. Over verdere details hield The Firm de lippen stijf op elkaar.

Met de oorverdovende stilte vanuit het hof werden de speculaties over Kates afwezigheid steeds wilder. Uiteindelijk werd de prinses door een paparazzo gekiekt, reageerde Williams woordvoerder met klare taal op alle geruchten, én deelde Kensington Palace dus voor het eerst in maanden een officiële foto van Kate met prins George, prinses Charlotte, en prins Louis.

Speculaties

Maar wie goed kijkt, ziet dat er iets niet klopt. Want waar is Kates trouwring? En wat is er aan de hand met die vage vlekken op de foto? Hoewel dit in eerste instantie simpelweg bij speculaties en stennismakerij op sociale media bleef, blijkt vooral die laatste vraag ook bij prestigieuze persagentschappen gesteld te zijn.

Als gevolg hiervan hebben verschillende grote beeldbanken, waar internationale pers hun foto’s vandaan halen, de kiek in de ban gedaan. Zo hebben onder meer Associated Press (AP), Getty Images, Reuters, en de Agence France-Presse (AFP) een zogenaamde ‘Kill notice’ gedeeld met hun mediapartners.

Fouten

Naar verluidt is het voornaamste element dat voor problemen zorgt ‘een inconsistentie in de positie van prinses Charlottes linkerhand’. En mocht je nu (net als de redactie) even goed ingezoomd hebben op het kiekje hierboven, dan zal het je ongetwijfeld opvallen dat er inderdaad een stukje mouw van de prinses in het luchtledige lijkt te verdwijnen. Oeps!

Andere scherpe kijkers hebben bovendien meer stukken van de foto gespot die niet lijken te kloppen. Zo deelt royalty-expert Chris Ship op X (voorheen Twitter) een kleine collage:

Reactie Kate

Via de Instagram Stories op het officiële account van de Prince and Princess of Wales deelt Kate haar oprechte excuses voor deze flater.

“Zoals vele amateurfotografen, experimenteer ik nu en dan met bewerkingen. Ik wilde mijn excuses aanbieden voor enige verwarring die de familiefoto die we gisteren deelden heeft veroorzaakt”, schrijft ze. “Ik hoop dat iedereen die het viert een heel vrolijke Moederdag heeft gehad.”

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws