4 Tekenen dat je werk je gezondheid bedreigt

En niet geheel onbelangrijk, tips die hierbij kunnen helpen.

Je spendeert meer tijd op werk, dan op een welke andere plek dan ook. Work-mode aan en het iets langer doorwerken om je to-do lijstje af te werken sluipt er langzaam in. Naast het maken van overuren zijn er nog wel een aantal andere werkgerelateerde gewoontes die effect kunnen hebben op je gezondheid. Hier vier tekenen dat je werk je gezondheid bedreigt. En niet geheel onbelangrijk, tips die hierbij kunnen helpen.

1. Je maakt voortdurend overuren

Hoe belangrijk het ook is om die to-do lijst elke werkdag afgevinkt achter te laten, het op tijd van je werk weggaan is toch zeker prioriteit. Het constant langer doorwerken kan namelijk serieuze gevolgen hebben. Het verhoogt onder andere het risico op hart-en vaatziekten, depressie en zelfs kans op een beroerte. Als je merkt dat je niet genoeg werkuren hebt om je werk te voltooien, neem dan contact op met je manager. Kijk samen wat de beste opties zijn om dit probleem op te lossen.

2. Je bent niet van je bureau weg te slaan

We weten allemaal dat 24/7 aan je bureau zitten nou niet echt bevorderlijk is voor je gezondheid. Helaas is het soms onvermijdelijk tijdens een kantoorbaan. Toch is het belangrijk dat we het zitten afwisselen met staan en zelfs soms wandelen. Even tijdens je pauze een ommetje maken kan het risico op diabetes, obesitas en spier- en gewrichtsproblemen al verminderen. En als je die wandeling nou combineert met een lekker kopje koffie zal het ook nog eens je stresslevel verminderen.

3. Je moet de hele dag staan tijdens je werk

Bij het andere uiterste, namelijk de hele dag staan, komen ook een aantal problemen kijken. Het constant staan op je voeten voor je werk is evenals het hele dag zitten erg slecht. Binnen de sectoren zoals retail, horeca en de gezondheidszorg krijgen werknemers weinig kans om even te zitten en hun lichaam te laten rusten. Een makkelijk maar echt effectieve tip is goede sneakers. Zorg er voor dat je een paar goeie sneakers aanschaft en tussendoor soms even stretcht. Say goodbye tegen die opgezwollen voeten.

4. Je hebt een lange reistijd naar werk

Helaas is dit probleem minder makkelijk te verhelpen. Het lang moeten reizen naar je werk kan veel impact hebben op je gezondheid en je humeur. Het verhoogt het stresslevel en kan paniekaanvallen veroorzaken. Zorg er dus echt voor dat je je reis goed uitstippelt en de kortst mogelijke weg uitkiest. En lees misschien je lievelingsboek om de tijd te dooien?

Bron: Happy in Shape | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws