Zoveel uur per week zou je moeten werken voor een goede mentale gezondheid 

Oei...

Lees ook

Misschien werk je iedere dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, misschien heb je iedere week een dag vrij of misschien werk je parttime. Hoeveel uren het ook zijn per week, de kans is groot dat het teveel is. Voor je mentale gezondheid dan.

8-Urige werkweek

In plaats van 40-urige, 32-urige of zelfs 16-urige werkweken te maken, zou je het beste acht uur per week kunnen werken. Dit zou de ‘effectiefste hoeveelheid’ zijn om maximaal de vruchten te plukken van het effect van betaald werk op onze mentale gezondheid. Realistisch? Niet echt. Onze vaste lasten hebben er immers ook nog wat over te zeggen.

Het onderzoek, uitgevoerd door sociologen aan de Universiteit van Cambridge en Universiteit van Salford, ging echter niet over werkende millennials. De sociologen bogen zich over de vraag wat werken met de mentale gezondheid van werklozen of stay-at-home parents doet. Wat bleek? Het risico op mentale gezondheidsproblemen nam met 30 procent af als deze groep acht uur per week betaald werk uitvoert.

Het onderzoek

Voor dit onderzoek werd van 2009 tot en met 2018 data van 70.000 mensen uit het Verenigd Koninkrijk bekeken. De sociologen analyseerden hoe veranderingen in hun werkuren gelinkt konden worden aan de mentale gezondheid en de algehele tevredenheid over het leven. Uit de bevindingen bleek dat acht uur per week werken het beste effect had op beide factoren.

‘We weten dat werkloosheid vaak schadelijk is voor het welzijn van mensen en een negatieve invloed heeft op de identiteit, status, tijdsbesteding en het idee van een doel hebben’, licht co-auteur van het onderzoek, Dr. Brendan Burchell, toe aan Independent. ‘We weten nu ongeveer hoeveel betaald werk er nodig is om er de psychosociale voordelen ervan te ervaren – en dat is helemaal niet zoveel.’

Bron: Happy in Shape | Beeld: Sex and the City

Laatste nieuws

Zie ook

Deze eigenschappen irriteren werkgevers het meest

Deze eigenschappen irriteren werkgevers het meest

Een goede, gezonde verstandhouding hebben met je werkgever is natuurlijk wel zo fijn. Immers: je brengt doorgaans 40 uur per week met elkaar door en daarom wil je bij voorkeur geen vijanden zijn. Toch blijkt het in de praktijk knap lastig om een gezonde 'relatie' met elkaar op te bouwen, want als leidinggevende moet je soms autoritair te zijn en als werknemer wil je niet altijd over je heen laten lopen. Lastig...