Met deze bijzondere sollicitatietips heb je geheid succes

Ze zijn niet voor de hand liggend, maar wel heel handig.

Een sollicitatiegesprek blijft spannend, dus het is belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt. Door deze vijf (niet voor de hand liggende) sollicitatietips te volgen, heb je geheid succes.

1. Kom niet te vroeg

We weten allemaal dat je nooit te laat moet komen bij een sollicitatiegesprek. Maar wat blijkt: te vroeg komen werkt ook niet in je voordeel. Probeer tien minuten voor het gesprek aan te komen, zodat je de tijd hebt om rustig te zoeken waar je naartoe moet, maar kom niet een dertig minuten van tevoren al binnen.

2. Ga sporten voor het gesprek

Eet de ochtend van je gesprek een gezond ontbijt en consumeer niet te veel cafeïne. Je kunt de zenuwen bestrijden door te sporten, als je tijd hebt natuurlijk.

Link tool: post not found

3. Draag iets opvallends

Of het nu gaat om een kleurrijke sjaal of een statement ketting, het dragen van iets opvallends kan je helpen om een onvergetelijke indruk te maken. Probeer het wel simpel te houden, dus een glitterbril en boa zijn een beetje too much.

4. Gedraag je niet als een onbekende

Doe alsof je er al werkt. Hang je jas aan de kapstok en gebruik een mapje voor de documenten die je nodig hebt. Probeer er als een werknemer uit te zien, in plaats van als een bezoeker.

5. Vraag iets persoonlijks aan het einde

Een aantal persoonlijke en interessante vragen van jouw kant, kan ongelofelijk in je voordeel werken. Zo zet je de persoon die tegenover je zit sowieso aan het denken.

Houd deze sollicitatietips in je achterhoofd en het moet goed komen. Succes!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws