Onze favoriete fashion momenten van Audrey Hepburn op een rij

Het mode-icoon weet ons nog altijd te inspireren.

We kennen Audrey Hepburn als Hollywood filmster, maar is daarnaast geroemd om haar stijl, flair en elegantie. Een terugblik op onze favoriete fashion momentjes van het stijlicoon van vroeger, die ons nog altijd weten te inspireren.

Audrey Hepburn

De dochter van een Britse bankier en een Nederlandse barones. Kan het nog chiquer? Waarschijnlijk niet, ook al waren haar ouders ‘een beetje fout’, voornamelijk voor de oorlog. Audreys looks als Holly Golightly uit Breakfast at Tiffany’s werden legendarisch en zijn verantwoordelijk voor onze obsessie met de Little Black Dress.

Ze wist elke look elegant te maken en te verheffen tot iets wat we willen nastreven. Van de kleding in Roman Holiday tot haar stijl in Sabrina. Zelfs al kwam ze net van een trans-Atlantische vlucht, Hepburn verplaatste zich in stijl. En die stijl is nog niet eens zo ingewikkeld, dankzij haar klassieke en tegelijkertijd eenvoudige, maar altijd elegante outfits. We zetten een aantal van onze favorieten voor je op een rij.

1. Audrey Hepburns ‘Breakfast at Tiffany’s’-jurk

Audrey
NL Beeld

De jurk van Givenchy die Hepburn droeg in de openingsscène van Breakfast at Tiffany’s is waarschijnlijk haar bekendste en meest geïmiteerde look. Afgestyled met een oversized zonnebril, een set dramatische handschoenen en een decadente halsketting, is de jurk met zijn nauwsluitende taille uitgegroeid tot een van de meest iconische fits in de film.

2. Audrey Hepburns ‘Roman Holiday’-stijl

Audrey
NL Beeld

Hoewel niet zo bekend als haar iconische Breakfast at Tiffany’s garderobe, zijn haar outfits in de film Roman Holiday uit 1953 even inspirerend. De rok met riem en blouse met kraag hierboven is een ware favoriet dankzij de mooie lijnen en het silhouet. Toch is elke outfit die prinses Ann in de film droeg fantastisch en straalde het een en al romantiek uit.

Audrey Hepburn-expert en auteur van het boek Audrey Hepburn in Paris Meghan Friedlander vertelde eerder aan In Style: “Nadat de productie van de film was afgerond gaf Paramount Studios Audrey haar hele Roman Holiday-garderobe als huwelijkscadeau.” Hoewel ze nooit met haar toenmalige verloofde James Hanson is getrouwd, kunnen we ons zo voorstellen dat ze deze met trots toevoegde aan haar kledingkast.

3. Audrey Hepburn tijdens de Academy Awards

Audrey
NL Beeld

Bij de 26e editie van de Academy Awards behaalde de vijfvoudig genomineerde Audrey de prijs voor Beste Actrice voor haar rol in Roman Holiday. Ze droeg tijdens de uitreiking een vermaakte versie van de gebloemde jurk die ze in de slotscène van de film ook droeg.

“De jurk is oorspronkelijk ontworpen door Edith Head, maar Audrey vroeg Hubert de Givenchy of hij ‘m voor haar wilde aanpassen voor de awards”, onthulde Friedlander. Hij haalde de mouwen eraf en voegde onder anderen een subtiel decolleté toe. Het ontwerp werd een heuse moderne klassieker en later verkocht op een veiling voor meer dan 130.000 dollar.

4. Audrey Hepburn’s ‘Sabrina’- baljurk

Audrey
NL Beeld

Een van Hepburns meest decadente japonnen, en een persoonlijke favoriet van velen, is de zwart-witte baljurk van Givenchy, ook wel de Inez de Castro-jurk genoemd, die Audrey droeg voor haar rol in de film Sabrina. De jurk zat haar als gegoten, volgens Friedlander. “Ik vind het geweldig hoe de rok afneembaar is, een uniek kenmerk van de Gentleman Couturier”, aldus de expert.

5. Audrey Hepburn in ​​een statement coat

Audrey
NL Beeld

Audrey Hepburn droeg, wederom op de set van Breakfast at Tiffany’s, een van haar meest iconische looks. “Onderschat nooit het belang van een statement coat“, zegt Friedlander erover. “Givenchy was de meester onder de jassen.” Holly Golightly’s oranje exemplaar met dubbele knopen, de trechterhalslijn en de prachtige taille was een ware eyecatcher.

Wil je zo’n statement item vandaag de dag nog steeds dragen op een manier die Audrey Hepburn zou waarderen? Dan raadt Friedlander aan om het silhouet simpel te houden, waarbij ze adviseert dat je ‘m het best nonchalant kunt dragen met een T-shirt en een spijkerbroek, of over een jurkje met een oversized zonnebril. Helemaal on trend!

Bron: In Style | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws