Claudia de Breij: ‘Ik lag er echt klassiek even helemaal af’

“Het uitte zich bij mij in dat ik echt niet meer wist hoe ik moest ontspannen.”

Het ging vorig jaar niet goed met Claudia de Breij. Dat zorgde ervoor dat ze 10 maanden thuis heeft gezeten, vertelde ze gisteren in De Avondshow met Arjen Lubach.

Leren ontspannen

De cabaretière vertelt dat ze vorig jaar een hele poos even niet meer wist hoe ze moest ontspannen. “Ik kan het niet een burn-out noemen, maar ik lag er echt klassiek even helemaal af”, vertelde ze. Vorig jaar liet ze weten ’tijd en rust’ nodig te hebben en daarna volgde een lange periode van stilte rondom de theater-ster.

Dieptepunt

“Het uitte zich bij mij in dat ik echt niet meer wist hoe ik moest ontspannen.” Ze kocht ze onder meer een doos LEGO voor volwassenen, maar dat werd “een dieptepunt”, vertelde ze. “Ik vond er geen zak aan. Ik wil niemand beledigen die wel van LEGO’en houdt, maar ik was bezig en deed heel veel fout, dus ik moest ook mijn kinderen vragen waar het dan misging.”

Kittens

Haar kittens hebben haar echter wel helpen ontspannen. “Ik wist niet dat ik daar zo dol op was. Ik ben helemaal geen dierenvriend”, gaat ze verder. Ze schafte de beestjes aan nadat ze Taylor Swift met haar katten op de cover van Time Magazine zag. “Ik dacht: die zijn leuk!”

Nieuwe inspiratie

Na zo’n tien maanden uitgerust te hebben is Claudia weer helemaal terug van weggeweest en heeft ze nieuwe inspiratie voor haar shows. “Ik kwam er heel erg achter dat er een groot verschil is tussen aardig gevonden worden en aardig zijn. En dat het eerste er helemaal niet toe doet en het tweede er heel erg toe doet. Daar moet je dan 48 voor worden! Stom, hè?”

De “kleine midlife”, naar eigen zeggen, heeft ervoor gezorgd dat ze nu heel anders op het podium staat dan eerst. “Ik was onnodig onzeker.”

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws