De 3 leukste to do’s in de herfstvakantie

Er is genoeg leuks te doen in de herfstvakantie!

De herfstvakantie is inmiddels in de meeste regio’s begonnen, wat betekent dat er weer genoeg tijd is om leuke dingen te doen samen met je kids, je partner, je familie of met vrienden. En speciaal daarvoor hebben we de drie leukste to do’s in de herfstvakantie voor je op een rijtje gezet. Check it out!

De grote Indonesië tentoonstelling

Wil jij er een dagje op uit om wat cultuur te snuiven? Dan is De Grote Indonesië tentoonstelling in De Nieuwe Kerk in Amsterdam, die vanaf 21 oktober zijn deuren opent, een echte aanrader. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de eeuwenoude en meeslepende geschiedenis van het grootste eilandenrijk ter wereld en haar bewoners. Het is een ode aan de grote culturele diversiteit die de archipel al eeuwen kenmerkt. Samengesteld als een meerstemmige biografie met aandacht voor uiteenlopende perspectieven, bekende en onbekende facetten van het land. “Aan de hand van honderden objecten vertellen we het verhaal dat niet of nauwelijks in de schoolboeken staat. Zoals nog nooit eerder vertoond”, aldus de organisatie.

De Grote Indonesië tentoonstelling is te zien vanaf 19 oktober tot en met april 2024. 

De Grote Indonesië tentoonstelling
De Grote Indonesië tentoonstelling

Destination Cosmos in Fabrique des Lumiéres

Na een succesvolle run in New York en Parijs is het nu de beurt aan Amsterdam: Destination Cosmos opent op 14 oktober in Fabrique des Lumiéres. Deze zogenoemde ‘Immersive Space Experience’ is de nieuwste expositie van het digitale kunstcentrum en neemt het publiek mee door een wereld van sterren, planeten, nevels en supernovae. Destination Cosmos is gemaakt in samenwerking met NASA en ESA (de ruimtevaartorganisaties van de Verenigde Staten en Europa) en toont ook beelden van het Franse CNES en foto’s die recentelijk zijn geschoten met de geavanceerde James Webb-ruimtetelescoop.

Destination Cosmos is tijdens de herfstvakantie te zien vanaf 14 tot 29 oktober tussen 13:30 en 21:30. In november en december is de expositie ook nog mee te pakken op woensdagen (van 13:00 – 17:00) en op vrijdag en zaterdag (van 13:30 – 21:00). Tijdens de kerstvakantie is de laatste kans om the immersive space experience te ervaren van 23 december tot 7 januari tussen 13:30 en 21:30.

Destination Cosmos: The Immersive Space Experience
Destination Cosmos: The Immersive Space Experience

Het 100-jarig bestaan van Disney in het Rijksmuseum

De familiemaand van het Rijksmuseum staat dit jaar volledig in het teken van het 100-jarig bestaan van Disney! Jonge bezoekers kunnen een aantal geweldige pronkstukken van het Rijksmuseum op een speelse manier onderzoeken met een Mickey Mouse-boekje vol met zoek- en tekenopdrachten. Ook zijn er in de hele maand oktober allerlei leuke workshops en rondleidingen, zoals een masterclass met echte tekenaars van het Donald Duck-weekblad en een workshop waarin je een magische tekening maakt. Dit wil je dus echt niet missen!

Het 100-jarig bestaan van Disney is de gehele maand oktober te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. 

100-jarig bestaan disney
100-jarig bestaan Disney

Zoals je kunt lezen is er dus genoeg te doen in de herfstvakantie. Maar ook naast deze drie te leuke to do’s zijn er nog talloze dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan de eerste overzichtstentoonstelling van kunstenaar Pink de Thierry of de theatervoorstelling Blind. De keuze is reuze deze herfstvakantie!

Beeld: Destination Cosmos

Laatste nieuws