Alles wat je moet weten over dermaplanning

Er werd altijd gezegd dat je gezicht scheren slecht voor je is, maar beauty-experts lijken daar nu anders over te denken.

Dermaplanning is op dit moment een grote hit op TikTok. Hiermee scheer je je hele gezicht, wat de huid zou egaliseren en voor een 'filter-effect' zorgt. Maar werd het scheren van je gezicht juist niet afgeraden? Beauty-experts zien er nu de voordelen van in.

Dermaplanning

Vroeger werd ons geleerd dat je haar op het gezicht verwijdert door te waxen, laseren en epileren. Scheren zou er namelijk voor zorgen dat de haartjes alleen maar dikker en donkerder terugkomen. Toch is het nu vooral dermaplanning wat op TikTok domineert. Bij deze manier van ontharen worden donshaartjes, dode huidcellen en vuil verwijderd met een steriel chirurgisch mesje. Door het scheren kan het een efficiënte manier zijn om je huid te exfoliëren, oftewel het verwijderen van huidcellen van de bovenste huidlaag.

Egalere huid

Daarnaast zorgt het voor het verminderen van fijne lijntjes, verwijdert het onzuiverheden en zorgt het voor een egalere huid. Ook zou make-up beter tot zijn recht komen op de huid. Kortom, dat klinkt veelbelovend. Ook hoef je niet bang te zijn dat de haartjes donkerder en dikker terug groeien, want de donshaartjes groeien in dezelfde vorm en kleur weer terug.

Speciaal mesje

Toch is dermaplanning iets ingewikkelder dan gewoon scheren, want je kunt niet zomaar een normaal scheermesje gebruiken. Daarom wordt er geadviseerd om een geschikt scheermesje daarvoor te gebruiken en om voor een goede behandeling naar een salon te gaan. Wil je het liever zelf doen? Verdiep je dan in de tutorials van de experts op TikTok of YouTube.

Bron: Elle | Beeld: Adobe Stock