Zo breng je huidverzorging aan in de zomer

Een dermatoloog vertelt wat de juiste manier is.

We weten inmiddels dat je elk seizoen je huidverzorging moet veranderen. Maar wat smeer je wel in de zomer en wat juist niet? De volgorde is hierbij erg belangrijk, vertelt een dermatoloog.

Huidverzorging in de zomer

Volgens dermatoloog dr. Hextall zou onze skincare routine helemaal in het teken moeten staan van fotobescherming, oftewel de huid beschermen tegen UV-straling. “Zonder de droge, koude lucht van de winter heeft de huid vaak minder hydratatie en beschermende vochtinbrengende crème nodig, dus rijke crèmes kunnen vaak worden vervangen door lichtere formules.”

De eerste stap: reiniging

Het reinigen van je gezicht is altijd belangrijk, en volgens dr. Hextall kun je het beste beginnen met een zachte reiniger die de huid zacht en gehydrateerd laat aanvoelen. “Ik zou dan willen voorstellen om vitamine c toe te passen die zal helpen de schade door vrije radicalen door blootstelling aan UV en vervuiling te verminderen.”

Tweede stap: hydrateren

Een gehydrateerde huid is een blije huid, en daarom is het ook belangrijk dat je een bevochtiger zoals een hyaluronzuur gebruikt. Dit trekt het vocht in je huid en vermindert de symptomen van een uitgedroogde huid, fijne lijntjes en rimpels. De dermatoloog tipt om een hyaluronzuur te gebruiken met een SPF, voor een perfect gelaagde bescherming.

Derde stap: moisturizer

Waarbij een hyaluronzuur ervoor zorgt dat je huid er jeugdiger en strakker uitziet, zorgt een moisturizer ervoor dat je huid nog beter gehydrateerd is en je huid kalmeert. Kies een moisturizer die licht vloeibaar is, zodat het goed in je huid trekt.

Tot slot het allerbelangrijkste: een goede zonnebescherming. Als je deze stappen volgt, krijgt je huid voldoende bescherming en kun je zorgeloos in de zon lopen. Weet je niet wat de juiste volgorde? Een handige vuistregel: “Begin altijd met de meest vloeibare producten bij het aanbrengen van laagjes om maximale absorptie te garanderen voor het beste resultaat.”

Bron: Stylist.co | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws