Waarom je voortaan gezichtsverzorging met cafeïne wil gebruiken

We zetten de voordelen op een rijtje.

Op je badkamer shelf staan vast een hoop skincare producten, maar gebruik je al iets met het ingrediënt cafeïne? Tegenwoordig vind je het in een hoop serums en smeersels, en doet wonderen voor je huid.

Stimulerende eigenschappen

Cafeïne in skincare producten? Dat is helemaal niet zo raar. Cafeïne komt van nature in verschillende plantensoorten voor en heeft stimulerende eigenschappen. Wanneer je het op de juiste manier gebruikt, kan je huid er dus zeker profijt van hebben. Zo kan het bijdragen aan een strakkere huid, egale tint en het verminderen van roodheid. Ook in je strandtas is het handig om een product met cafeïne te hebben, want het vermindert de ontstekingsreactie wanneer je verbrand bent.

Nog meer voordelen

Maar daarnaast zijn er nog meer voordelen. Zo maakt het de aderen smaller, waardoor de bloedtoevoer wordt verminderd. Hierdoor zijn wallen minder zichtbaar – wat perfect is als je een korte nacht hebt gehad. Daarnaast kan het de elasticiteit en de collageenproductie stimuleren, waardoor je huid veel strakker en egaler wordt. Cafeïne werkt als een antioxidant waardoor de huid beschermd wordt tegen schade van buitenaf. Hierdoor wordt pigmentatie verminderd en ontstekingen afgeremd.

Gevoelige huid

Let wel op dat dit ingrediënt niet voor iedereen geschikt is. Als je een gevoelige huid hebt, kan het namelijk averechts werken. In dat geval kun je beter kijken naar een ander type ingrediënt of een product met een lage dosering gebruiken. Hiermee heb je nog steeds de voordelen, zonder dat je huid daar last van heeft.

Bron: Vriendin, Happy in Shape | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws