Geef jezelf het Elegance gevoel: met deze 5 tips voor een elegante look kan je zo op de cover!

Vind jij het ook altijd zo mooi; die nonchalante, elegante look die vrouwen op de cover van glossy’s hebben? Ze stralen natuurlijke schoonheid, kracht en succes uit. Wil jij dat ook voor jezelf? Wij geven je 5 eenvoudige tips waarmee jij zo van de cover van de Elegance lijkt te zijn gestapt!

1. Outfit

Alles begint met de perfecte outfit. Logisch, want dat is essentieel voor een stijlvolle look. Investeer in kleding van hoogwaardige kwaliteit in een elegante stijl die comfortabel zit. Een combinatie van beige en wit met gouden accessoires creëer je bijvoorbeeld een ingetogen look die de nadruk legt op jouw eigen schoonheid. Kijk voor inspiratie bijvoorbeeld eens bij de collectie van Bo & Florine x Notre-V. Ook een klassieke zwarte jurk of een jumpsuit in neutrale kleuren zijn altijd goede keuzes. Combineer het met hippe sneakers of luchtige pumps en je bent klaar voor de zomer. Voor een wat meer stoere maar heel vrouwelijk look kun je gaan voor trendy cowboy boots onder een kort jurkje of hotpants. Voor je dagelijkse bezigheden kies je voor een klassieke pantalon met blouse of voor een elegante, wijde broek met een mooie zijden top erop.

2. Ga naar de kapper

Een frisse coupe maakt veel verschil! Laat daarom regelmatig je haar knippen of verven door een professionele kapper die begrijpt wat jij wilt bereiken met jouw haarstijl. Een subtiele balayage of een mooie bos krullen kan net dat beetje extra geven aan jouw elegante look. Kies voor een kapsel dat bij jouw gezichtsvorm past en dat makkelijk te stylen is, zoals de Bixie. Het is een mix van de bob en de pixie: stoer, stijlvol, high fashion, veelzijdig en hét kapsel van zomer 23. Samen met een eye-catching zonnebril is het precies die touch die jouw look compleet maakt.

3. Breng je make-up zorgvuldig aan

Make-up moet subtiel zijn en natuurlijk ogen. Neem er daarom echt even de tijd voor en begin met een goede basis, zoals foundation en concealer om oneffenheden te verbergen. Gebruik vervolgens een lichte blush op de appeltjes van je wangen en daaronder highlights om wat kleur toe te voegen aan je gezicht.

Voor de ogen kun je het beste kiezen voor aardetinten zoals bruin of beige. Een laagje mascara maakt jouw look af en zorgt ervoor dat je ogen spreken. Je kunt je oogmake-up subtiel en luchtig houden, of juist kiezen voor wat meer ingetogen. Voor de lippen is het belangrijk om een kleur te kiezen die bij jouw huidtint past; ga bijvoorbeeld voor nude of aardetinten als je een lichte huid hebt, of warm-roze of oranje als je een donkere huidskleur hebt.

Vind je het lastig om de perfecte make-up stijl te vinden voor een elegante look? Laat je adviseren in de parfumerie of door de schoonheidsspecialiste. En je kunt natuurlijk ook in de leer gaan bij professionele make-up artists. Tip: doe inspiratie op via video’s op bijvoorbeeld Youtube of Instagram.

4. Een lekker geurtje

Een goed parfum kan niet ontbreken in jouw fashion toolkit. Een parfum zie je misschien niet, maar heeft wel degelijk invloed op je uiterlijk! Dit komt doordat geuren herinneringen kunnen oproepen en een grote invloed hebben op je gevoel. Als jij je goed voelt doordat je lekker en luxueus ruikt, straal je dat ook uit. Kies daarom voor een lekker geurtje dat bij jou past en laat deze subtiel achter op plekken zoals nek, polsen en achter de oren. Investeer in een parfum van goede kwaliteit, dat is het echt waard! Deze parfums zijn rijker, blijven veel langer geuren en laten je stralen. Zo ruik jij heerlijk fris en elegant gedurende de dag.

5. Schoenen!

Schoenen maken elke outfit compleet! Kies daarom voor elegante schoenen die passen bij de stijl van je kleding en die de ‘puntjes op de i’ zetten. Ga bijvoorbeeld voor pumps met een lage hak of mooie sandalen met bandjes om de voeten mooi uit te laten komen.

Gun jezelf het glossy gevoel! Met deze vijf tips ben jij binnen no-time klaar om de deur uit te stappen en als een echte fashionista door het leven te gaan. Vergeet niet dat zelfverzekerdheid een belangrijke factor is voor een elegante look, dus kies mooie items waar jij je lekker in voelt. Draag alles met trots en voel je goed over jezelf. Je hoeft geen model te zijn om er trendy uit te zien; met deze tips ben jij helemaal klaar voor de cover van Elegance!

Beeld: Duané Viljoen via Pexels

Laatste nieuws