Zo laat jij jouw krullen stralen

We delen een aantal tips.

Wanneer je gezegend bent met een prachtige bos met krullen, wil je deze natuurlijk graag aan de buitenwereld laten zien door je haren zo mooi mogelijk te dragen. Maar, krullend haar kan ook nog weleens voor uitdagingen zorgen. Denk daarbij aan klitten en aan pluizend haar. Ben jij benieuwd hoe jij jouw krullende haren zo mooi mogelijk kan laten stralen? Lees dan dit artikel verder!

Gebruik de juiste producten

Wanneer je krullend haar hebt, is het vaak aan te raden om te investeren in speciale haarproducten die bij jouw haartype passen. Kies dan ook om producten voor krullend haar te gebruiken. Vermijd daarnaast producten met sulfaten en alcohol. Deze ingrediënten werken namelijk uitdrogend op je haar. Combineer een sulfaatvrije shampoo met een conditioner die geen siliconen bevat. Sulfaten zijn namelijk nodig om siliconen uit het haar te wassen. Wanneer je sulfaatvrije shampoo gebruikt, zullen siliconen dan dus in je haar opbouwen, en dat is niet ideaal. Kies producten zonder sulfaten die je haar hydrateren en voeden, zoals crèmes en conditioners. Zo zullen jouw krullen in topconditie zijn en kunnen ze stralen.

Was je haar niet te vaak

Een andere tip is om je haar niet te vaak te wassen. Hoewel een shampoo zonder sulfaten het haar minder uitdroogt, is een shampoo altijd nog ontworpen om de vetten van je haar te verwijderen en zal het te vaak wassen ervoor zorgen dat je haar uitdroogt. Probeer je haar dan ook niet vaker dan twee keer per week te wassen om het vochtgehalte van je krullen op peil te houden. Het gebruiken van lauwwarm water kan ook helpen om je haar minder uit te drogen.

Gebruik een diffuser

Wanneer je je haar goed hebt verzorgd, is het tijd om je krullen te gaan stijlen zodat deze er zo goed mogelijk uit kunnen zien. Een product dat jou hierbij kan helpen is een diffuser. Dit opzetstuk voor op je föhnt zorgt ervoor dat de warmte van de föhn gelijkmatig over het haar verdeeld wordt, waardoor je krullen niet kroezig worden. Gebruik de diffuser op een lage warmte stand en houd de föhn enkele centimeters van je hoofdhuid.  

Vermijd borstelen en kammen

Wanneer je krullen hebt, is het verstandig om je haar niet of niet te vaak te borstelen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je haar kroezig wordt. Gebruik in plaats van een borstel je vingers om de ergste knopen uit je haren te halen en je haar te ontwarren. Daarnaast kan je je krullen beschadigen wanneer je je haar te veel borstelt.

Zo kan je met de juiste haarproducten, een goede haarroutine, een diffuser en het vermijden van borstels jouw krullen laten stralen. Zoek online naar de beste producten voor jouw haar. Zo kun je bijvoorbeeld Davines Shampoo online bestellen, om jouw krullen het beste leven te geven.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws