Roos Reedijk deelt de grootste paastrends van 2023

Zo steel jij de show tijdens het paasontbijt!

Nog twee weken en het is Pasen en dan mag een vrolijk gedekte paastafel natuurlijk niet missen. Inspiratie nodig? Gelukkig deelt interieurstyliste Roos Reedijk van Kopen Zonder Kijken haar beste tips aan Lindt.

Staat er een paasontbijt, -lunch of -diner op de planning? Dan wil je natuurlijk de show stelen met een tafel op zijn paasbest. Als er iemand is die van de laatste trends op de hoogte is, is het Roos Reedijk wel. Komen ze!

1. Vintage servies

Niet onbelangrijk is natuurlijk servies op tafel. Roos raadt aan om te spelen met borden, kommen en glazen in verschillende vormen, kleurtjes en patronen om zo een unieke tafel te creëeren. Ligt er niet genoeg in je keukenkast? Duik dan de kringloopwinkel in; daar slaag je gegarandeerd met glaswerk uit de jaren ‘70.

2. Bijzondere bloemen

Aan bloemen zit vaak een herinnering. Misschien was de eerste bos bloemen die je ooit van je partner kreeg een bos rozen of stonden er als kind altijd anjers in huis. Jij wil natuurlijk ook dat je gasten naar huis gaan met een warme herinnering aan de bloemen die jij op tafel zet. Kies daarom bloemen die voor jezelf of je gasten speciaal zijn. Je kunt ze in een vaas op tafel zetten, maar je kunt ook creatief zijn: leg op ieder bord een bloem, maak er een soort tafelloper van of gebruik eetbare bloemen in de gerechten. Ook populair: "Een paasbloemenkrans is een item dat we verwachten steeds meer te gaan zien", aldus Roos.

3. Maak het persoonlijk

Geef een persoonlijke draai aan het geheel door iets op tafel te zetten met emotionele waarde. Dat kunnen de servetringen van je moeder zijn, maar ook de zelfgeschilderde eierdopjes van de kinderen. Je kunt ook vragen of je gasten iets persoonlijks meenemen, dat zorgt ook meteen voor een leuk gesprek aan tafel.

4. Eetbare decoratie

De basis staat, nu is het tijd voor lekkernijen. Kies voor chocolade paaseitjes in je kleurenthema of juist in alle kleuren van de regenboog zodat het extra feestelijk wordt. De familie paashaas in chocoladevorm mag natuurlijk ook niet ontbreken op tafel of wat dacht je van zelfgemaakte Easter cupcakes? Je kunt ook voor iedere gast een klein cadeautje op hun bord leggen, zoals de limited edition GOLD BUNNY van Lindt, namelijk de Flower Edition. Niet alleen heel lekker, maar ook nog eens het perfecte decoratiestuk.

Paastafel by Roos Reedijk | Beeld: © Tycho Müller @ PhotoRepublic

5. Felle kleur- en print combinaties

Wie weleens een kijkje in het huis van Roos heeft genomen, weet dat ze durft te combineren. Hoe gek het ook is. Dat is volgens haar dan ook de grootste tip: voel de vrijheid om verschillende felle kleuren en prints naast elkaar te gebruiken. Van magenta kleurige servetten met gouden details tot aan een tafelkleed in een aard groene kleur. Qua prints doen bloemen-, dieren- en Chinese prints het goed. Het resultaat: een vrolijke en speelse tafel. Enjoy!

Bron: Roos Reedijk & Lindt | Beeld: Kopen zonder Kijken