Roos van Kopen zonder Kijken deelt haar beste interieurtips

Zo creëer jij je eigen volwassen poppenhuis.

Martijn Krabbé en Bob Sikkes zijn het meest in beeld bij Kopen zonder Kijken, maar de echte ster van de show is Roos Reedijk (46) die de interieurstyling van de woningen op zich neemt. Met Beau Monde deelt de haar beste tips om zelf thuis aan de slag te gaan.

Volwassen poppenhuis

Onlangs gaf Roos een kijkje in haar hysterische huis dat de passende naam Villa Vrolijk heeft gekregen. Haar motto: “Less is a bore”. Kleurtjes en printjes mogen niet ontbreken en verzamel vooral allerlei spulletjes om de boel gezellig te maken. “Ik kan showroomachtige woningen bij andere mensen heel erg waarderen, maar ik hou er voor mezelf totaal niet van. Mensen zeggen weleens tegen me: ‘Moet jouw inrichting niet wat rustiger zijn, want je bent van jezelf al zo druk?’ Maar ik ben dol op mooie spullen, vooral als ze een verhaal hebben.” Wat leuke items bij het tuincentrum of de Kwantum kopen? Niet voor Roos. “Het moet een beetje gek zijn. Maar het moet ook geen allegaartje worden, dus ik zorg ervoor dat alles qua kleur bij elkaar past.”

Benieuwd hoe je zelf een volwassen poppenhuis creëert? Dit zijn de tips van Roos:

1. Zorg voor kleur op je muur
Geen standaard wit, maar bijvoorbeeld een mooie zandkleur. Schilder ál je muren, dat geeft eenheid.

2. Schilder die oude kast in de kleur van je muur
Of laat de tint van je bank terugkomen in je gordijnen. Door kleur te matchen krijg je eenheid en een opgeruimd gevoel.

3. Kies voor mooie schemerlampen
Of voor zacht licht in de hoeken. Dat is mooier dan (alleen) felle spotjes.

4. Laat je niet meeslepen door allerlei hypes
Trends vervliegen snel. Spaar liever voor dat éne mooie item waar je echt blij van wordt.

Bron: Beau Monde | Beeld: Kopen zonder Kijken

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.