Imanuelle Grives over arrestatie: 'Ik ben blij dat het me is overkomen'

"Het gaf me de kans om opnieuw te beginnen"

Imanuelle Grives werd in 2019 op het festival Tomorrowland opgepakt met drugs. De Nederlandse actrice belandde in de gevangenis én het veroorzaakte een grote deuk in haar carrière. Inmiddels is ze weer opgekrabbeld uit een diep dal en dankbaar voor wat haar is overkomen.

Dankbaar

Op het festival werd Imanuelle er door de politie uitgepikt voor controle. Ze had drugs op zak. Er volgde een onderzoek en ook in haar appartement werd xtc, GHB en cocaïne gevonden. Imanuelle beweerde in de rechtbank dat het bij de voorbereiding van een rol hoorde, maar daar kwam ze niet mee weg. Het gevolg: twee jaar cel. Uiteindelijk heeft ze twee maanden achter tralies doorgebracht. "Het klinkt misschien vreemd, maar achteraf ben ik heel blij dat het me is overkomen", vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.

Nieuw begin

De actrice laat weten dat ze in een destructieve fase van haar leven zat. "Niets boeide me nog, ik wilde nergens meer aan denken", vertelt ze. "Ik nam die dag al geestverruimende middelen als ontbijt en net daarvoor was ik al een keer met veel te veel alcohol achter het stuur gekropen. De kans dat het die zondag verkeerd ging aflopen was heel groot." En dat gebeurde. Achteraf gezien is ze daar dankbaar voor. "Het hele gebeuren dat er op volgde, gaf me de kans stil te staan bij mijn leven en, hoe verschrikkelijk de manier waarop ook was, opnieuw te beginnen."

Opnieuw de cel in

Ze heeft ervan geleerd, want zegt dat haar nooit meer iets soortgelijks zal overkomen. "Ik zal nooit meer in de cel belanden. Behalve voor tv", aldus Imanuelle. En dat is gebeurd, want voor de docureeks Recht naar de gevangenis ging ze weer terug naar het leven binnen vier muren. Een heftige ervaring, vertelt ze. "Weer door al die poortjes die telkens achter je worden gesloten. Het is zo verstikkend. Maar ik vond de insteek van de docu heel interessant, want hoge ambtenaren en ex-gedetineerden kunnen veel van elkaar leren."

Bron: HLN | Beeld: NL Beeld