Dit zijn de grootste fashion trends voor het voorjaar van 2023

Nieuw jaar, nieuwe trends!

Nieuw jaar, nieuwe fashion trends! De mode-experts weten al exact welke items dit voorjaar de straten zullen domineren; wij praten je bij.

1. Lady in red

Rood is de kleur van de liefde, zelfvertrouwen en passie. Niet voor niets dat wij in het voorjaar ons gaan hullen in rood. Van top tot teen, zoals we op de catwalk zagen bij Givenchy en Gucci, of juist met subtiele details. Wij zijn fan!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

2. Doorschijnende stoffen

In 2023 verbergen we niets meer en laten we doorschijnende stoffen soepel over ons lichaam vallen. In de vorm van een blouse, een slipdress of in een compleet pak: niets is te gek. Vind je doorschijnend iets te… doorschijnend? Met een kanten top, body of bralette geef je je outfit een sexy tintje zonder dat je te veel verhult.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonie Hanne (@leoniehanne)

3. Zwieren en zwaaien

Hoewel een casual outfit hartstikke klassiek is, liften we onze outfits dit voorjaar iets meer op. Met ruches, franjes en kant, bijvoorbeeld. Draag het in de vorm van een top, een rok of een midi dress. Romantischer kan je het jaar niet beginnen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Faye Ellaby (@fellaby)

4. Double denim

Way back, toen Britney Spears nog met Justin Timberlake ging, was denim op denim al een grote modetrend. En anno 2023 weten we nog steeds onze favoriete denim items te combineren met elkaar. Dit voorjaar doen we het alleen net iets anders, en krijgen onze schoenen en tassen ook een denim-update.

5. Dune

De zomer is met uitstek geschikt voor frisse en vrolijke kleuren, maar dat hoeft zeker niet. Dit bewijzen modehuizen Acne Studios en Rokh ook, en droegen hun modellen outfits in de kleuren mosgroen en grijs. Niet voor niets dat deze trend omgedoopt is tot Dune, want het lijkt zo uit de film te zijn gekomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lucy Williams (@lucywilliams02)

Veren en stippen

Uiteraard staat er nog meer trends op de planning. Zo zagen we bij de Spring-Summer collectie van Louis Vuitton veel neutrale kleuren en werd er ook veel leer gebruikt. Bij de Ready to Wear-collectie van Chanel werden we betoverd door stralende strass-steentjes, veren en de polkadot-print. Kortom, het gaat alle kanten op. We can’t wait!

Bron: Marie Claire | Beeld: Instagram, BrunoPress

Laatste nieuws