Nieuwe jurk nodig? Ga voor deze winter modekleuren!

Welke kleur is jouw favoriet?

Ben je nog op zoek naar een jurkje voor de feestelijk decembermaand? Of wil je deze winter gewoon eens iets anders dragen dan altijd een broek met een trui? Kies dan voor een jurk in een van de onderstaande modekleuren. Deze kleuren zijn super trendy in de winter van 2022 en 2023. Je komt dus gegarandeerd stijlvol voor de dag!

Jurk dragen in de winter

Een jurkje dragen in de winter – is dat niet veel te koud? Niet als je het op de juiste manier aanpakt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een midi of maxi jurk of een gebreide variant om lekker warm te blijven. Draag een aansluitende longsleeve onder een jurk met lange mouwen en schaf een thermo panty aan. Wil je graag een jurkje met dunne bandjes dragen? Dan kun je er een strakke coltrui onder dragen of juist een losse trui eroverheen trekken. Maak de outfit af met een paar hoge laarzen en dikke sokken. Zo kom je de koude dagen warm en modieus door.

Lava rood

De eerste modekleur voor de winter is lava rood. Het is een hele opvallende en vurige tint waarmee je zeker opvalt. Als je geen liefhebber bent van dit soort felle kleuren, kun je kijken naar items met de kleur ‘gesmolten lava rood’. Deze tint is wat donkerder en minder fel. Een prachtige kleur voor een feestjurkje! Op de website van Topvintage kun je gemakkelijk filteren op kleur en zo in één opslag alle rode jurken bekijken.

Gebroken wit

Wit gaat natuurlijk nooit uit de mode. In de winter van 2022/2023 ligt de nadruk op gebroken wit. De tint is minder hard en net iets warmer van kleur. Daarnaast is het nog eenvoudiger te combineren dan beige. Een jurk in het gebroken wit is klassiek en tijdloos.

Smaragdgroen

We hebben smaragdgroen tot trendkleur benoemd, maar eigenlijk is iedere donkere groentint trendy deze winter. Dus ook mosgroen, dennengroen, olijfgroen en alles wat hierop lijkt. Dit soort tinten worden ook wel Abundant Green genoemd. De kleur komt optimaal tot zijn recht bij een chique stof zoals fluweel of satijn. Wat dacht je van een velvet groene jurk voor een kerstdiner of een donkergroene wrap dress met satin look voor Oud & Nieuw?

winter

Middernachtblauw

Deze blauwtint is erg donker en neigt bijna naar zwart. Het gaat verrassend goed samen met beige tinten, gebroken wit of juist met een knalkleur. Donkerblauw behoort ook tot de klassiekers. Een middernachtblauwe jurk is daarom altijd een stijlvolle aankoop. 

Beeld: Pexels

Laatste nieuws