6 Basics die niet in je voorjaarsgarderobe mogen ontbreken

Tijd voor een voorjaarsschoonmaak in je kledingkast!

Hé hé, langzaam maar zeker kunnen de dikke jassen, wollen truien en chunky boots opgeborgen worden en plaatsmaken voor lente essentials. Welke basics er echt niet in jouw voorjaarsgarderobe mogen ontbreken? Lees mee.

Oversized blouse

Een oversized blouse is een musthave in iedere kledingkast. Een kleurtje of een printje, het is allemaal goed, maar houd het wel basic. Denk aan rustige kleuren als wit of lichtblauw en subtiele printjes als een streepje of ruitje. Verder kun je er alle kanten mee op: los over een tanktop heen of dichtgeknoopt in je jeans. You do you!

Witte sneakers

De chunky boots en dikke UGG’s mogen weer de kast in, want het is tijd voor frisse stappers. Onder een jurk, rok, jeans of pantalon: witte sneakers zijn altijd goed.

Beige trench coat

De trench coat is zo’n jas die nooit uit de mode gaat. Hoewel een zwarte, donkergrijze of kaki variant prachtig is, blijft de beige trench een echte klassieker. Je hebt het misschien al gezien: dit seizoen zijn ook de korte trench coats een trend. Maar wil je er jarenlang plezier van hebben, ga dan toch voor een langere variant.

Witte tanktop

Geen zomer zonder witte tanktop, als je het ons vraagt. Je kunt ‘em zo chique of casual dragen als je wil: op een satijnen rok met een muiltje eronder of op een wijde jeans met sneakers eronder. Tip: investeer in een tanktop van goede kwaliteit. Dan leg je er wat meer voor neer, maar gaat hij ook jarenlang mee.

Klassieke tas

Hoe leuk het ook is om de laatste trends te shoppen wat tassen betreft, is het altijd goed om één of twee tijdloze klassiekers te hebben. Laat de felle trendkleuren even achterwege en ga voor zwart, grijs, bruin of beige. Ook even geen tierelantijntjes als franjes, printjes of logo’s. Simple does it.

Pantalon

Inmiddels is de pantalon al jaren veel meer dan een work-look. Voor een nette gelegenheid met een matching blazer, voor een casual dag met classic white Tee of zelfs voor op het strand met een bikinitop erop: deze broek kan écht altijd.

Voorjaarsschoonmaak

Een voorjaarsschoonmaak geldt niet alleen voor je huis, maar ook voor je kledingkast. Nu het nieuwe seizoen van start is, is het hoog tijd om goed te kijken wat je nog draagt en wat er weg kan. Tip: hang je kledinghangers allemaal andersom. Heb je een item gedragen, dan hang je de hanger weer normaal. De kledingstukken die na zes maanden nog steeds andersom hangen, draag je overduidelijk niet genoeg. Tijd om afscheid te nemen! Dan heb je weer genoeg ruimte voor mooie nieuwe items. En vergeet dan niet te investeren in mooie basics die je veel zult dragen.

Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws