Deze temperatuur zou je slaapkamer moeten zijn voor de beste nachtrust

Wil jij slapen als een roosje? Wie niet!

Wil jij slapen als een roosje? Wie niet! Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je nachtrust te bevorderen en de temperatuur in je slaapkamer is daar één van.

Gezond

Genoeg slapen is voor je brein en lichaam net zo belangrijk als eten, zo blijkt uit recent onderzoek van UMC Utrecht. Tijdens je slaap geef je je lijf rust en kan je brein aan de slag om alle indrukken van overdag te verwerken. Een goede nachtrust draagt bovendien bij aan het verwerken van je emoties en zorgt dat je onthoudt wat je overdag allemaal hebt gedaan en geleerd. Wie goed slaapt, voelt zich de volgende dag niet alleen fris en uitgerust, maar ook vrolijker en productiever. En als je dan ook nog bedenkt dat je maar liefst een derde van je leven (slapend) in je slaapkamer doorbrengt, kan het geen kwaad om die ruimte eens onder de loep te nemen.

Temperatuur

Oké, het is duidelijk dat je van je slaapkamer een gezonde omgeving moet maken. Dat kan op verschillende manieren, maar en temperatuur is daar één van. Het zou zomaar kunnen dat jij het heerlijk vind om in een lekkere warme omgeving te slapen. Ramen dicht, verwarming omhoog en een heerlijk dik en fluffy dekbed om onder te kruipen. Dat is helaas niet de beste oplossing, want de kwaliteit van je nachtrust hangt onder andere af van hoe warm of koud het in je slaapkamer is.

Lekker koud

Je lichaamstemperatuur zakt wanneer je slaapt, dus een consistente en perfecte kamertemperatuur is essentieel. Wat er wordt aangeraden door experts? Je nachtrust zou het meest optimaal zijn wanneer het tussen de 15,5 en 19,5 graden in je slaapkamer is. 15 graden klinkt verschrikkelijk laag, maar is dus echt een stuk gezonder dan 25 graden. Bovendien wordt gezegd dat het beter wat koeler kan zijn dan te warm; dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker in slaap valt en in slaap blijft.

Bron: Sleep.org | Beeld: iStock

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.