Dankzij deze drie simpele tips slaap je ’s nachts veel beter

Sweet dreams!

Word je weleens wakker zonder je uitgerust te voelen? Dan ben je niet de enige. We hebben allemaal weleens zo’n nacht gehad, maar dat betekent niet dat we er niets aan kunnen doen. Met deze tips slaap je ’s nachts een stuk beter.

Tips

Veel mensen hebben moeite met in slaap komen. Een slecht slaapritme, stress, hormonen en ongezonde voeding, het kunnen allemaal redenen zijn waardoor jij slecht slaapt. Lees hieronder wat je kunt doen voor een betere nachtrust.

1. Gebruik essentiële oliën in je slaapkamer
Kalmerende geuren, bijvoorbeeld lavendel, kunnen ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt. Je kunt olie in sprayvorm kopen, om vervolgens in de kamer en op je kussen te spuiten.

2. Verminder je schermtijd
Schermen (televisie, computer en/of smartphone) bevatten zogenoemd blauw licht. Dat blauwe licht zorgt ervoor dat je hersenen ‘aan’ blijven en jij je wakker voelt, ook als je eigenlijk moe bent. Probeer dus twee uur voordat je gaat slapen je telefoon uit te zetten en niet meer op een scherm te kijken, zodat je rustiger in slaap komt.

3. Houd een strikt ritme aan
Je lichaam went snel aan nieuwe routines. Als je laat gaat slapen, zul je dat waarschijnlijk de volgende dag, en de dag daarna weer doen. En dat komt natuurlijk niet je nachtrust ten goede. Probeer daarom eerder naar bed te gaan en lees voor het slapen bijvoorbeeld nog een boek, of doe meditatie- of ademhalingsoefeningen.

Sweet dreams!

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.