Chantal Janzen had knobbel in borst: ‘Ik kan er nu nog kwaad om worden’

Oktober staat in het teken van borstkanker. Ook Chantal staat erbij stil.

Oktober staat in teken van borstkanker. Veel mensen staan in deze maand stil bij deze ziekte, zo ook Chantal Janzen. De presentatrice deelt op Instagram dat ze een paar jaar geleden zelf een knobbeltje voelde in haar borst. En dat onderzoek is haar allesbehalve meegevallen.

Knobbel

“Een paar jaar geleden dacht ik een knobbel in mijn borst te voelen”, begint ze haar verhaal onder haar meest recente Instagrambericht. De presentatrice laat weten dat ze al met al best lang met de knobbel heeft rondgelopen, aangezien er een enorme blauwe plek op zat van haar eigen geduw en gepor. Waar het voor Chantal erg spannend was om een mammografie te moeten ondergaan, was het voor de radioloog allesbehalve spannend. “De dienstdoende radioloog kon waarschijnlijk geen tiet meer zien. Want toen hij het resultaat bekeek, zei hij luid zuchtend met rollende ogen: ‘Mevrouw, dit is gewóón klierweefsel’. Op zo’n toon van: daar heb je weer zo’n aanstelster.”

Excuses

Chantal schaamde zich en legt uit dat ze uit schaamte en ongemak ook haar excuses nog aanbood. “Oh sorry, dat wist ik niet”, had ze tegen de radioloog gezegd. En hoewel de excuses uit schaamte was, kan Chantal zich nu wel voor haar hoofd slaan. “Nee natuurlijk wist ik dat niet, ik ben geen radioloog”, schrijft ze in hoofdletters. “Hij zei me niet eens gedag, drukte op de knop van het röntgenapparaat, pakte zijn tas en liep de kamer uit.”

Huiverig

Chantal laat weten dat ze na deze ietwat aparte situatie, verbouwereerd achterbleef. “Ik was daarna jarenlang huiverig voor onderzoeken om iets uit te laten sluiten, zoals borstonderzoeken. Maar hoe dom is dat? En dan vooral van die radioloog, die er door zijn gedrag voor kan zorgen dat een vrouw zich voorlopig niet durft te laten onderzoeken. Ik kan er nu nog kwaad om worden. Niets moet je tegenhouden om je lichaam te laten checken.”

Ook moedigt Chantal andere vrouwen aan om hun borsten te checken en geeft een goede tip. “Voel je iets wat je niet vertrouwt, aarzel dan niet, schaam je niet, twijfel niet, doe het. Ga dat onderzoek doen.”

Bron: Instagram (chantaljanzen.official) | Beeld: Brunopress, Instagram (chantaljanzen.official) 

Laatste nieuws

restaurants

6 Trucjes van restaurants waardoor je meer uitgeeft

Buiten de deur eten is iets wat velen zien als een luxe gelegenheid, en het kan ook nog eens best prijzig zijn. Want met een flesje wijn (of twee,) een voor-, hoofd- en nagerecht én nog wat fooi toe, loopt zo'n avondje dineren al snel flink in de kosten. Maar wist je dat restaurants ook nog eens gebruik maken van kleine trucjes, waardoor jij onbewust nóg meer geld uitgeeft? Je lees ze hieronder.