Chantal Janzen over moederschap: ‘We ­waren jarenlang kapót’

"Niet slapen is echt het ergste wat er is."

Chantal Janzen is trotse moeder van twee zoons: James en Bobby. In de nieuwe &C Oh Baby vertelt ze over haar eigen bevallingen, het moederschap en geeft ze aanstaande moeders tips: “Neem veel snacks mee!”

Veel snacks

Wat er volgens Chantal écht in je vluchtkoffer moet zitten als je op het punt staat te bevallen en je klaarmaakt om naar het ziekenhuis te racen of in huis moet hebben voor een thuisbevalling? “Schone T-shirts en vooral veel eten. Snacks. Ik at me de pleuris daar. Voor, na en tijdens de bevalling”, vertelt ze in het magazine.

Moeheid

Bij haar oudste zoon is het niet de honger, maar de moeheid die haar bij is gebleven. “Niet slapen is echt het ergste wat er is. We hebben zo ontzettend lang slecht geslapen toen James klein was. We ­waren jarenlang kapót.” Het was dan ook niet zonder reden dat het even duurde voordat ze aan de tweede durfde te beginnen, biecht ze op.

Foundation

Bij Bobby ging het slapen gelukkig beter. Dacht ze… “Dat lieve jongetje dat altijd zo makkelijk in slaap viel, was veranderd in een baby die zo vaak wakker werd ‘s nachts. Ik heb liters foundation en camouflagestick op mijn gare hoofd moeten smeren om maar een beetje fatsoenlijk op tv te verschijnen.”

Bron: RTL, &C | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws