Coupe gorgeous: wat je haartype betekent voor je kappersbezoekjes

Aha!

Hair stylist washing mature woman hair

Ga jij standaard eens in de 8 weken naar de kapper? Of ga jij maandelijks bij je favoriete knip-expert langs voor een stukje care en vertroeteling? Het type haar dat je hebt heeft een flinke invloed op hoe vaak je eigenlijk naar de salon zou moeten. We leggen het uit.

Krul- en stijltang

Hoe vaak je naar de kapper zou moeten gaan, wordt voor het grootste deel bepaald door je haartype, maar ook de manier waarop je jouw lokken verzorgt speelt mee. Gebruik je regelmatig een krul- of stijltang? Dan beschadigt je haar sneller, wordt het kwetsbaarder en kan het sneller afbreken. In dit geval kun je dus beter iets vaker een bezoekje aan de kapper brengen – ook als je lang haar hebt en dus weinig verschil ziet in lengte. Mensen met stijl haar kunnen normaal gesproken eens in de twaalf weken naar de kapper. Maar als je vaak een krul- of stijltang gebruikt, kun je beter om de acht weken gaan.

Verschillende haarlengtes

Heb je juist een korte coupe? Dan zou je één keer per zes tot acht weken in de kappersstoel moeten plaatsnemen. Bij een kort kapsel heb je hier waarschijnlijk al een vast ritme in, omdat je snel merkt wanneer het weer te lang is. Het zit dan vaak een stuk minder goed dan wanneer je net geknipt bent. Krijg jij je haar moeilijk in model? Dan is dat sowieso vaak al een teken dat het weer tijd is om een afspraak bij de kapper in te plannen, of je nu lang, half lang of kort haar hebt. Bij half lang haar, tot ongeveer kin hoogte, is de stelregel om eens per acht tot tien weken naar de kapper te gaan.

Lang haar

Heb je lang en stijl haar? Door eens in de twaalf weken een kappersbezoek in de plannen, krijg je veel meer volume in je haar. Het ziet er niet alleen volumineuzer uit, maar ook gezonder. Heb je lang golvend en krullend haar? Dan kun je iets langer wachten met de volgende afspraak. Het is in dat geval tevens een goed idee om naar een krullenkapper te gaan die jouw haar goed kan knippen. Eens in de twaalf tot zestien weken is een prima ritme.

Het kan soms heel makkelijk zijn om die volgende kappersafspraak uit te stellen. Misschien komen er andere dingen tussen die belangrijker zijn of denk je dat het nog niet nodig is, omdat je lang haar hebt en amper ziet dat het gegroeid is. Toch is het voor de gezondheid van je haar goed om regelmatig langs de kapper te gaan.

Bron: Vriendin, Tips & Weetjes | Beeld: iStock

Beauty
  • Hair stylist washing hair