Zien: HBO toont eerste beelden van Diana-documentaire ‘The Princess’

De Di-docu komt binnenkort uit.

Lees ook

Er is al veel gezegd en geschreven over de tumultueuze jaren van de Princess of Wales aan het Britse hof. Maar toch is men nog altijd niet uitgepraat. HBO toonde deze week namelijk de eerste beelden van hun aankomende documentaire over wijlen prinses Diana, The Princess.

Diana en de media

De documentaire belooft een nieuw perspectief op het leven van de in 1997 overleden prinses. Zo duikt HBO volop in de verhouding tussen de royals, de media, en het publiek. De manier waarop Diana in de spotlights werd gezet speelt dan ook een centrale rol voor de aankomende docu.

The Princess maakt puur en alleen gebruik van archiefmaterialen uit de tijd van Diana en Charles, om kijkers mee terug te nemen naar de mijlpalen in Diana’s leven as they happened“, laat HBO over de documentaire weten. Ook valt er te lezen dat de docufilm een ‘intens emotionele’ en ‘rauwe’ blik biedt op het leven onder de indringende spotlights van de tragisch omgekomen royal.

Trailer

In de trailer zijn beelden te zien van een aantal van Diana’s meest spraakmakende momenten. Van haar introductie als de verloofde van Charles, tot haar omstreden BBC-interview en de eindeloze aandacht van drommen fans en critici.

Ondertussen zien we een hoop lovende reviews over de documentaire voorbijkomen. Van ‘buitengewoon’ en ‘kippenvel’ tot ‘de definitive Diana-documentaire’: de recensies liegen er niet om.

Benieuwd geworden? Hier vind je precies waar en wanneer de film draait bij jou in de buurt. De documentaire is vanaf 1 september te zien in verschillende Nederlandse bioscopen. Ook staan op 31 augustus staan er door het hele land voorpremières gepland, omdat het die dag precies 25 jaar geleden is dat Diana overleed. De film draait maar een beperkte tijd en zal in Nederland niet op HBO Max verschijnen, dus hoogste tijd om een bioscoopbezoekje in te plannen!

Bron: ETOnline | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook