Dit zijn Lady Sarah en Lady Jane, de zussen van prinses Diana

Diana had een goede band met haar zussen.

Misschien wist je het, misschien ook niet: Lady Diana Spencer kwam uit een gezin van vijf kinderen. De wereldberoemde prinses had twee zussen en twee broers (waarvan er eentje na zijn geboorte overleed). Met haar oudere zussen had ze een goede band, maar wie zijn deze dames eigenlijk?

Lady Sarah

Lady Sarah McCorquodale (66) is de oudste zus van prinses Diana. Ze was korte tijd het vriendinnetje van prins Charles, en door haar leerde het latere royal koppel elkaar kennen. “Ik heb hen aan elkaar voorgesteld. Ik ben Cupido”, aldus Lady Sarah in 1981. Een jaar voor de grootse bruiloft van haar zusje stapte Lady Sarah Spencer zelf in het huwelijksbootje. Ze trouwde met Neil McCorquodale en samen kregen ze drie kinderen: Emily, George en Celia.

Sinds het overlijden van prinses Diana verschijnt Lady Sarah nauwelijks meer in het openbaar. Achter de schermen is ze wel aanwezig: ze zou nog erg close zijn met neefjes prins William en prins Harry.

Lady Sarah

Lady Jane Fellowes

Net als Sarah (die eigenlijk Elizabeth Sarah Lavinia heet), wordt Jane bij haar tweede naam genoemd (voluit heet ze Cynthia Jane). Bij het huwelijk van Lady Jane (64), was Diana bruidsmeisje. Jane trouwde in 1978 met Robert Fellowes, destijds assistent privésecretaris van de Queen, later de baron van Shotesham. De baron en barones kregen drie kinderen: Laura, Alexander en Eleanor. Zij zijn niet alleen de nichten en neef van Harry en William via moederskant, ook aan hun vaderskant hebben de Fellowes een royal connectie. Ze zijn namelijk de achternichten en -neef van Sarah, hertogin van York.

Ook Lady Jane heeft goede banden met haar neefjes. Zo mocht ze het woord doen tijdens de bruiloft van Harry en Meghan en is ze peettante van prinses Charlotte, de dochter van William en Kate.

Lady Jane

Doop Archie

De zussen van prinses Diana poseren ook in het portret dat bij de doop van Archie werd gemaakt. Lady Sarah en Lady Jane staan recht achter Meghan, tussen prins William en Meghans moeder Doria Ragland in.

Zussen Diana
Zussen Diana

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws