Nooit eerder vertoonde foto van prinses Diana opgedoken

Wat een plaatje!

Lees ook

Er is een nooit eerder vertoonde foto van prinses Diana opgedoken. Voormalig officier van het Britse leger Allan Mallinson maakte de foto en deelt het verhaal achter de zwart-wit afbeelding.

Nooit gepubliceerd

“Aangezien dit de dag is (1997), wil ik deze foto delen, die volgens mij nog nooit is gepubliceerd”, schreef Allan Mallinson op 31 augustus bij de foto op Twitter. Hij maakte de foto tijdens zijn ontmoeting met de prinses van Wales. “Ze poseert voor haar portret als Colonel-in-Chief. Ik had haar zojuist een nieuwe broche van Garrards gebracht.”

In 1985 werd prinses Diana namelijk benoemd tot erekolonel van het Royal Hampshire Regiment. Een functie waar een geschilderd portret bij hoort. Ze poseerde echter niet in uniform, maar in de iconische avondjurk die ook wel bekend is komen te staan als de John Travolta dress. Het portret hangt nog altijd in het hoofdkwartier van de Royal Hussars, een ander koninklijk regiment.

Diana herdacht

De maker van de foto is niet de enige die Diana herdacht op haar sterfdag. Kensington Palace opende de tuinhekken, waardoor bezoekers het recentelijk onthulde standbeeld van de prinses met eigen ogen konden bekijken (normaal is de tuin op dinsdag gesloten). Ook werden er veel bloemen en brieven achtergelaten bij het paleis. De broer van Diana, Earl Charles Spencer, liet zien dat de vlag halfstok hing boven het ouderlijk huis van de prinses van Wales.

 

Bron: Beau MondeBeau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook