Welke gezichtsbehandelingen mogen wel in de zomer?

Alles wat je moet weten op een rij.

De zomer maakt zijn intrede en je wilt helemaal klaar zijn voor het strand, vakanties, festivals en andere zonnige evenementen. Laten we één ding voorop stellen: je wilt kunnen stralen. Soms moet je je huid een handje helpen om extra te shinen in de zomermaanden. Er zijn tal van gezichtsbehandelingen die daarbij kunnen helpen, maar sommige behandelingen kan je beter voor in de wintermaanden bewaren. Hieronder hebben we een top 5 samengesteld van behandelingen die wel mogen in de zomer. Go get your shine!

1. Botox fronsrimpel en kraaienpootjes

In de zomermaanden knijpen en fronsen we net even wat meer dan normaal. Langzamerhand zie je de rimpels zichtbaarder worden. Daarnaast krijg je een mooi kleurtje in de zomer, maar die rimpels zitten continue dichtgevouwen en blijven wit.

Al dat turen in de zon helpt niet. Door de fronsrimpel en de kraaienpootjes met Botox te laten ontspannen krijgen de rimpels de kans niet zich te ontwikkelen tot blijvende rimpels. Mooi meegenomen is dat je veel minder spanning op je voorhoofd krijgt en hoofdpijn hierdoor kan afnemen.

2. Milde peeling

Door de zon droogt je huid in de zomer sneller uit. De dode huidcellen zorgen ervoor dat talg en viezigheid je huid moeilijker kunnen verlaten. Met een vette huid, puistjes en grove poriën als gevolg. Door een milde peeling verwijder je de dode huidcellen en kan je huid weer goed ademen. Na de peeling is het belangrijk om een paar dagen helemaal niet in de zon te gaan. Daarna kan je met factor 50 weer lekker van de zon genieten.

3. Facial

Een facial wordt normaliter uitgevoerd zonder zuren en andere chemische middelen en kan te allen tijde worden uitgevoerd in de zomermaanden. Juist in de zomermaanden heeft je huid flink behoefte aan een opkikker.

4. Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een intensieve behandeling waarbij verklevingen in de huid worden verholpen door een stevige massage. Een huid met verklevingen is dof en voedingsstoffen kunnen de huid niet goed meer binnendringen. Het bindweefsel in de huid zit vol met collageen en elastine. Door stevige massagegrepen in het gezicht wordt de aanmaak van collageen sterk gestimuleerd. Resulterend in een frisse stralende huid.

5. Fillers

In de zomer kan je gewoon een filler behandeling ondergaan. Ook al denken veel mensen dat dit niet mag. Als je in de zomermaanden met fillers wilt worden geïnjecteerd dan is het belangrijk dat je dit goed plant. Na een filler behandeling is het belangrijk dat je het behandelde gebied 48 uur uit de zon laat. Zo kan de huid in alle rust herstellen. Plan dus nooit een filler behandeling een dag voor je vakantie in. Een goede kliniek biedt altijd nazorg. Normaal gesproken kom je na twee weken op controle. Als je dan op vakantie bent en je krijgt onverwachts toch te maken met een complicatie dan is dat risicovol.

Photo by karelys Ruiz on Unsplash