3 Heerlijke staycations in eigen land

Nederland heeft meer te bieden dan je denkt!

De staycation is nog nooit zo populair geweest. Gek eigenlijk, want ons eigen land heeft écht veel te bieden. Geen zin om dit jaar een verre reis te maken, maar ga je liever Nederland verkennen? Wij hebben drie heerlijke staycations voor je op een rij gezet.

Glamping De Parel

Is kamperen niet zo jouw ding? Dan is het tijd om glamping een kans te geven! De mooiste glamping van Nederland ligt in Zeewolde midden in het prachtige bos Horsterwold: De Parel. Een plek waar je even helemaal niets hoeft, maar alles mag. Een plek waar je volledig vrij bent, tot rust komt, je creativiteit laat stromen en waar je nieuwe inspiratie opdoet. De superdeluxe tenten (zeg maar gerust huisjes) zijn van alles voorzien: van meerdere slaapkamers tot een woonkamer en van een keuken tot een badkamer. ’s Ochtends kun je een boerenontbijtje bij je tent laten bezorgen en ’s avonds kun je de barbecue bij je tent aansteken, aanschuiven in het gezellige restaurant (waar je geniet van verse en lokale producten) of een drankje doen aan de sfeervolle bar.

Op het terrein van de glamping zul je je niet vervelen. De Parel ligt aan het water en heeft een eigen strandje met gezellige beach bar. Dus met mooi weer kun je een frisse duik nemen of een supboard huren. Je kunt ook een van de vele spelletjes gebruiken om te plezier te maken in de buitenlucht. Kinderen kunnen heerlijk ravotten, gebruik maken van de trampoline of een bezoekje brengen aan de huis-ezel en het paard. Ook in de omgeving is genoeg te doen. Ga op een wandel- of fietstocht door de natuur, breng een bezoek aan de golfclub in de buurt of boek een wijnproeferij bij Wijngoed Wilgenhorst. Je kunt ook een van de vele steden in de buurt ontdekken, zoals Hanze- en vestingstad Harderwijk, of gaan kijken bij de vele prachtige kastelen, zoals kasteel Staverden en kasteel De Essenburgh.

Kortom, de perfecte plek om tot rust komen met vrienden, erop uit te gaan met de familie of voor een romantische date! Een ding is zeker: in vakantiepark De Parel zal het je aan niks ontbreken. Meer info vind je hier.

Natuurhuisje

Helemaal tot rust komen, doe je in de natuur. Lekker buiten zijn en genieten van het mooie weer. Daarvoor hoef je niet de grens over, ons land heeft genoeg Hollands schoon te bieden. Natuurhuisje.nl staat bekend om de huisjes midden in de bossen, op het platteland of aan het strand; in ieder geval ver weg van de massa.

Het boekingsplatform heeft voor iedereen wat wils. Je kunt in Lage Zwaluwe genieten in een idyllisch polderhuisje, op een boerderij in Groningen tot rust komen, in een modern huis uitwaaien aan de zee van IJmuiden of op de Veluwe verblijven in een duurzaam huis gemaakt van ecologische materialen. Maar er zijn ook huizen waar honden welkom zijn, extra grote natuurhuisjes voor vriendengroepen en families of juist een tiny house voor een romantisch weekendje weg. En mocht je nou toch de grens over willen, dan zijn er ook natuurhuisjes in België, Duitsland, Frankrijk en Italië te vinden.

Om de natuurbeleving en natuurbewustzijn nog meer kracht bij te zetten biedt Natuurhuisje.nl vanaf nu ook natuuractiviteiten aan. Van ijskoud zwemmen en wandelen door het slik, tot vogels kijken en natuurfotografie. Elke activiteit leert je op een andere manier kennis maken met de natuur. Kijk dus vooral wat er te doen is bij jouw geboekte natuurhuisje in de buurt! Meer info vind je hier.

Jan Luyken Hotel Amsterdam

Als een weekendje naar de hoofdstad wil, is het 4-sterren Jan Luyken Hotel Amsterdam een aanrader. Geen grote hotelketen, maar een klein en persoonlijk boutique hotel verdeeld over een aantal 19e-eeuwse herenhuizen. Het hotel prijkt in één van de mooiste buurten van Amsterdam: midden in het levendige Museumkwartier.

De sfeervolle kamers van Jan Luyken Hotel Amsterdam zijn een lust voor het oog; historische elementen zijn gecombineerd met moderne meubelstukken. Geloof ons, het mooie interieur inspireert je meteen voor je eigen huis. De kamers zijn niet alleen prachtig, maar ook van alle gemakken voorzien. Heerlijke comfortabele bedden, een zitgedeelte met flatscreentelevisie, mooie badkamer en koffie en thee tot je beschikking. Vanuit de grote ramen kijkje je uit op de prachtige omgeving.

Je zit midden in het centrum, dus er is van alles te doen in de omgeving. Op loopafstand kun je cultuur snuiven in het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum. Maar je kunt ook gaan shoppen in de P.C. Hooftstraat, slenteren door het Vondelpark of ’s avonds de bloemetjes buiten zetten op het Leidseplein in een van de vele restaurants, cafés, bioscopen en theaters. Ook in het hotel zelf kun je aan de bar plaatsnemen voor een goede cocktail, lekkere bites of een appetijtelijk aperitief. Je weet wat dat betekent: tijd voor een weekendje Amsterdam! Meer info vind je hier.

 

Van het noorden van het land tot het zuiden van het land en alles er tussenin: Nederland heeft ons veel Hollandsschoon te bieden. Ga met je liefde een nieuwe stad ontdekken, met het hele gezin de natuur in of juist met een clubje goede vrienden aan het water zitten. En vergeet niet de veelzijdigheid van ons eigen land te ontdekken, wat die is er echt.

Laatste nieuws