5 Redenen voor een staycation in eigen land

Lees ook

Er gaat niets boven vakantie. Of je nu van verre reizen houdt, of liever dichtbij huis blijft, het principe van erop uit trekken en je onderdompelen in een nieuwe omgeving blijft altijd genieten. Werkt overigens ook verrassend goed in eigen land (of stad). Waarom, lees je hieronder.

1. Bespaar geld

Door in eigen land te blijven, ben je niet een fortuin kwijt aan vliegtickets. Met het geld dat je bespaart, kun je een extra keer uiteten of een must-visit museum bezoeken.

2. No stress

Een hutkoffer, met handbagagekoffer, trolly én handtas zijn niet nodig. Eén koffer is genoeg, dus geen stress rondom het inpakken.

3. Je duurzaamste vakantie ooit

Help het milieu een handje door eens niet voor een vliegreis te kiezen, maar juist voor de trein of auto.

4. Nieuwe hotspots ontdekken

Het is dé manier om je eigen stad (of land) beter te leren kennen. Altijd al een keer dat ene museum of nieuwe koffiezaakje willen bezoeken? Dit is je kans! Tip: maak een lijstje met plekken waar je altijd al een keer heen wilde gaan of nieuwsgierig naar bent.

5. Zeeën van tijd

Geen ellenlange rijen voor de douane bij Schiphol, geen wekkers meer op extreem vroege tijden én geen vertragingen meer. Je staycation begint wanneer jij dat wilt.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Bali beu? 5x minder bekende Indonesische eilanden

Bali beu? 5x Minder bekende, maar net zo mooie Indonesische eilanden

In totaal telt Indonesië ruim 16.000 eilanden. Toch kiest bijna iedereen er voor om vakantie te vieren op slechts één eiland; Bali. Ben jij de toeristen daar (ook) helemaal beu en wil jij graag vakantie vieren op een minstens zo mooie plek? Bekijk dan onze vijf alternatieven hieronder.
Parijs

De verborgen parels van Parijs

Audrey Hepburn zei het ook in de film Sabrina: ‘Paris is always a good idea.’ Of je nu een romantisch weekendje weg, of een cultuur- slash modetrip met vriendinnen in het vooruitzicht hebt, Parijs is de place to be. Elegance ging je voor en selecteerde haar favoriete adressen in de lichtstad. On y va!