5 Redenen voor een staycation in eigen land

Lees ook

Er gaat niets boven vakantie. Of je nu van verre reizen houdt, of liever dichtbij huis blijft, het principe van erop uit trekken en je onderdompelen in een nieuwe omgeving blijft altijd genieten. Werkt overigens ook verrassend goed in eigen land (of stad). Waarom, lees je hieronder.

1. Bespaar geld

Door in eigen land te blijven, ben je niet een fortuin kwijt aan vliegtickets. Met het geld dat je bespaart, kun je een extra keer uiteten of een must-visit museum bezoeken.

2. No stress

Een hutkoffer, met handbagagekoffer, trolly én handtas zijn niet nodig. Eén koffer is genoeg, dus geen stress rondom het inpakken.

3. Je duurzaamste vakantie ooit

Help het milieu een handje door eens niet voor een vliegreis te kiezen, maar juist voor de trein of auto.

4. Nieuwe hotspots ontdekken

Het is dé manier om je eigen stad (of land) beter te leren kennen. Altijd al een keer dat ene museum of nieuwe koffiezaakje willen bezoeken? Dit is je kans! Tip: maak een lijstje met plekken waar je altijd al een keer heen wilde gaan of nieuwsgierig naar bent.

5. Zeeën van tijd

Geen ellenlange rijen voor de douane bij Schiphol, geen wekkers meer op extreem vroege tijden én geen vertragingen meer. Je staycation begint wanneer jij dat wilt.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Zeilen Kroatië

Deze zee is perfect voor een zeilvakantie

Inleiding aanpassen ivm code. Opmerking Rianne over veiligheid land. Behoefte om tijdens een vakantie het water op te gaan, de wind in de zeilen te krijgen of met een (gemotoriseerde) boot prachtige natuur te ontdekken en te verkennen? Dan moet je bij de Adriatische Zee, een van de rustigste en helderste zeeën in het Middellandse Zeegebied, zijn.
verre reis

Dingen die je moet regelen als je een verre reis gaat maken

Vaak zijn het dingen die zo voor de hand liggend zijn dat je ze makkelijk vergeet.
fietsvakantie

Waar moet je aan denken als je op fietsvakantie gaat?

Of je nu naar Friesland fietst, of een tocht door de Alpen maakt, een fietsvakantie is een onvergetelijke ervaring.